Girlsday vol hoogspanning in Leiderdorp

Girlsday
TenneT / Bam Girlsday

Leiderdorp – Tijdens Girlsday op 12 april 2018 bezoeken 55 bijzondere jonge meiden van het Da Vinci College (Leiden) TenneT en BAM in het Randstad 380 kV infocentrum in Leiderdorp  Op verschillende plekken in Nederland maken meiden van het voortgezet onderwijs kennis met de beroepspraktijk van bèta, techniek en ICT. De ‘girls’ van het Da Vinci college maken via een zestal workshops, verzorgd door technische vrouwelijke medewerkers van TenneT en BAM, in vliegende vaart kennis met de wereld van elektriciteit en techniek. 

Hoogspanningsverbinding

TenneT legt een nieuwe 380 kV hoogspanningsverbinding aan tussen Beverwijk en Bleiswijk; de Randstad 380 kV Noordring. De nieuwe hoogspanningsverbinding is met een lengte van 65 kilometer het grootste project van TenneT in Nederland op land. Deze nieuwe hoogspanningsverbinding is niet alleen belangrijk voor de leveringszekerheid van elektriciteit in de Randstad maar ook om de groene energie van de in de Noordzee voorziene windparken te transporteren. In het informatiecentrum van TenneT in Leiderdorp is van alles te zien over de bouw van Randstad 380 kV,  BAM bouwt mee aan de realisatie van Randstad 380 kV.

Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen jonge meisjes kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT.

Het informatiecentrum Randstad 380 kV is gevestigd op Bospolder 11 Leiderdorp, bij de af- en opritten van en naar de A4. Meer weten over Randstad 380 kV?: Ziewww.randstad380kv-noordring.nl

Meer weten over BAM? Zie www.baminfra.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam