Groenteteelt komt weer tot leven op Zanderij!

groenteteelt

Katwijk – Vorige week is er op de tuin van Kievit een aantal primeurs te beleven. Kievit is één van de initiatieven in het project Duinvallei, groenteteelt in de Zanderij in Katwijk. Deze week is niet alleen de eerste sla geoogst, het is ook nog eens de eerste groente met een bio-keurmerk uit de hele streek! Bovendien spreken we van een  historisch feit, want 20-25 jaar geleden werd op deze grond voor de laatste keer groenten geteeld. Deze sla is de start van een heel seizoen groente uit uw eigen buurt! 

Sinds vorig jaar maart beheert Kievit 1,7 ha grond in de Zanderij, een stuk grond dat lang braak heeft gelegen, zichtbaar vanaf de N206. Veel Katwijkers, de wat oudere garde, herinnert zich nog de tuinbouw die hier vroeger de beroemde Katwijkse peentjes voortbracht. Velen hebben nog met hun knietjes in het zand, meegeholpen om peen te bossen of bloemkolen te snijden.

Groenteteelt in een modern jasje

Nu is de groenteteelt dus terug, in een modern jasje. Kievit produceert een grote verscheidenheid aan gewassen, van aardbeien, sla, tot waspeen en bonen. Voor de buurt is er een levendig stuk tuin verrezen, waar veel te zien is en waar beleeft kan worden hoe de tuinbouw in zijn werk gaat. De afzet vind plaats via hun eigen afzet kanaal, maar ook zal er zeer binnenkort op het land het één en ander te koop worden aangeboden. Bijzonder is dat Kievit het eerste gecertificeerde biologische teeltbedrijf is, dat hier in de regio werkt. Alle gewassen groeien dus zonder gif of kunstmest. Meer weten? www. kievitamines.nl of Facebook, kijk op: Kievit

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam