Koolmonoxide zorgt voor ontruiming flatgebouw in Leiden

0
95
Shell, misstanden, Rietschoof, Deltasport, Zuidhoek, Herkingen, Kerklaan

Leiden – RTLNieuws meldt dat in de vroege ochtend van 4 december een flatgebouw in Leiden geheel is ontruimd na ontdekking van te hoge concentraties koolmonoxide. Hierdoor moesten ruim honderd mensen tijdelijk worden opgevangen in een nabijgelegen winkelcentrum.

Geisers niet op orde

De ontruiming volgde op een melding van twee bewoners die onwel waren geworden in hun flat. Bij inspectie bleek dat de geiser teveel koolmonoxide produceerde, een geurloos gas dat jaarlijks voor meerdere dodelijke ongevallen zorgt. De aanwezige brandweer besloot hierop ook controles in andere woningen uit te voeren. Ook hier bleek in aantal gevallen een te hoog koolmonoxide gehalte aanwezig te zijn. Dit gaf voldoende aanleiding tot ontruiming van alle woningen in het complex.

Afsluiten vanwege koolmonoxide

In alle appartementen waar de geisers niet op orde waren, heeft de brandweer de gastoevoer van de apparaten afgesloten en de woningen goed geventileerd. Hierdoor zullen bewoners het tijdelijk zonder warm water moeten stellen. Verwarmingen zijn aangesloten via een ketel en blijven dus gewoon aan.

Verantwoordelijkheid

Wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de geisers en hoe het mogelijk is dat dit in zoveel woningen in hetzelfde complex niet op orde was, is een vraag die later nog beantwoord zal moeten worden.

Bron: RTLNieuws

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here