Leiden selecteert ontwikkelaar Catsheuvel voor woningbouwplan Oude Rijn

Catsheuvel i.s.m. Inbo.
Leiden – Vrijdag 29 juni maakte de gemeente Leiden bekend dat het voorstel van ontwikkelaar Catsheuvel getiteld ‘De Veerplaats Verbindt’ is geselecteerd voor de ontwikkeling van de locatie aan de Oude Rijn. Met het plan komen op deze plek zo’n 38 woningen.

Oude Rijnlocatie

De Oude Rijnlocatie ligt aan de Oude Rijn in Leiden, ter hoogte van de Haagse Schouwweg en de Hoge Morsweg. Catsheuvel heeft samen met architectenbureau Inbo het schetsontwerp gemaakt om op deze plek 27 koopwoningen en 11 sociale huurwoningen te bouwen. De Veerplaats wordt een compacte woonbuurt met eengezinswoningen en appartementen gelegen rond een verhoogd (parkeer)dek waar men niet naast elkaar, maar mét elkaar woont.
ontwikkelaar
Catsheuvel i.s.m. Inbo.

40 Woningen

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking): “Met dit plan voegen we straks bijna 40 woningen toe aan Leiden, op een bijzondere plek: vlak bij uitvalswegen en aan het water. Catsheuvel en Inbo hebben in hun ontwerp de ligging aan het water benadrukt en veel aandacht voor duurzaamheid en groen. Dat zij samen met toekomstige bewoners en omwonenden aan de slag gaan met individuele woonwensen en de gemeenschappelijke leefruimte vind ik sterk aan hun plan. Samen maken we de stad.”

Selectieprocedure

In 2018 startte de gemeente Leiden een selectieprocedure voor de verkoop en ontwikkeling van de Oude Rijnlocatie. Drie geselecteerde partijen hebben een voorstel ingediend dat door de gemeente Leiden op kwaliteit en prijs is beoordeeld. In deze beoordeling is het plan van Catsheuvel als winnaar naar voren gekomen.
ontwikkelaar
Catsheuvel i.s.m. Inbo.

Vervolg

Met ontwikkelaar Catsheuvel wordt na de voorlopige gunning de contractbespreking opgestart. Na positieve afronding werkt Catsheuvel haar plan verder uit tot een definitief ontwerp. Na definitieve gunning en de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan, kan De Veerplaats gerealiseerd worden. De start van de bouw wordt eind 2019 verwacht, zodat de nieuwe bewoners een jaar later hun woning kunnen betrekken.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam