N445: extra maatregelen tegen sluipverkeer

sluipverkeer
Foto: Provincie Zuid-Holland

Rijpwetering – Om sluipverkeer rond N445 te voorkomen hebben provincie en gemeente besloten extra maatregelen te treffen om het verkeer om te leiden.

Omleiding

De provincie Zuid-Holland voert werkzaamheden uit in Rijpwetering (gemeente Kaag en Braassem). Hiervoor is het noodzakeljk om de provinciale weg N445 tijdelijk af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid via de A4. Om sluipverkeer te voorkomen zijn uitgebreide maatregelen getroffen. Verkeer dat de aanwijzigen negeert en kiest voor een andere route leidt tot extra verkeer op bijvoorbeeld de wegen door de kernen van Oud-Ade en Rijpwetering. Om ervoor te zorgen dat de situatie voor iedereen veilig blijft is in overleg met de gemeente Kaag en Braassem besloten extra maatregelen te treffen.

Extra maatregelen

De extra maatregelen bestaan uit:

  • Extra bebording op de Leidseweg, 3 per richting met snelheidsattendering
  • Snelheidsdisplay bij de basisschool de Kinderbrug op de Oud Adeselaan. Binnenkort praten medewerkers van de provincie en de gemeente met de directie van de school over andere mogelijke oplossingen voor scholieren.
  • Snelheidsdisplay op de Leidseweg.
  • Snelheidscontrole door de politie op de Oud Adeselaan.

De maatregelen worden na 3 weken geƫvalueerd door de gemeente en de provincie.

Werkzaamheden

De provincie Zuid-Holland gaat het viaduct over N445 in de kern Rijpwetering vervangen. Ook wordt de naastgelegen kruising van de Zuidweg en de Pastoor van der Plaatstraat gereconstrueerd. Het kruispunt zal worden verhoogd zodat er beter zicht is op verkeer dat over het viaduct aan komt rijden. De openbare verlichting en de geleiderails zullen worden vervangen. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan en duren tot juni 2018.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam