Nationaal weidevogelseizoen gestart

nationaal
Foto: Provincie Zuid-Holland

Voorschoten – Met een grote opkomst aan vrijwilligers en met de enthousiaste ondersteuning van gedeputeerde Han Weber is het weidevogelseizoen 2018 van start gegaan.

Weidevogelseizoen

Zaterdag 17 februari organiseerde het Zuid Hollands Landschap in aanwezigheid van Gedeputeerde Han Weber een startbijeenkomst van het nieuwe Weidevogelseizoen 2018 voor de vele vrijwilligers op kasteel Duivenvoorde.

Han Weber bedankte de honderden vrijwilligers voor hun enorme inzet en de fantastische samenwerking. Hij nodigde alle Terrein Beherende Organisaties, agrarische collectieven, vogelwerkgroepen en vrijwilligers uit om de handen ineen te slaan in de bescherming van de weidevogels.

Groene Motor

Bij het Zuid-Hollands Landschap zijn zo’n 300 vrijwilligers betrokken. Ook in andere Zuid-Hollandse natuurgebieden, tuinen van landgoederen en stadstuinen zijn talloze vrijwilligers actief. De Groene Motor – een programma van de provincie Zuid-Holland – ondersteunt vrijwilligers met kennis, (financiële) middelen en mankracht. Met steun van De Groene Motor kunnen bewoners met een groen hart een waardevolle bijdrage leveren aan hun eigen leefomgeving. Het Zuid-Hollands Landschap heeft De Groene Motor in haar organisatie ondergebracht.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam