Plannen Elka liggen ter inzage

Elka

Lisse – Het college heeft dinsdag 27 november 2018 besloten om het bouwplan Elka mogelijk te maken. In dit bouwplan wordt de voormalige gedateerde kistenfabrieksterrein getransformeerd tot een nieuw en modern appartementencomplex, eengezinswoningen en een waterkom met ligplaatsen voor boten. De ontwikkeling van dit plan is één van de laatste onderdelen van het masterplan Greveling. Verschillende documenten voor de woningbouw op het terrein van de oude Elkafabriek liggen van woensdag 5 december 2018 tot en met dinsdag 15 januari 2019 ter inzage op het gemeentehuis of via www.lisse.nl/elka.

Greveling

Elka is de oude kistenfabriek aan de Greveling. Deze locatie maakt onderdeel uit van het Masterplan Greveling, een plan om het oude bedrijventerrein om te vormen tot een mooi woongebied.
Elka is één van de laatste te ontwikkelen gebieden binnen dit Masterplan. Elka moet een mooie entree worden van de wijk, met een appartementencomplex met 26 appartementen als herkenbaar punt,
veertien eengezinswoningen en met een waterkom met 40 ligplaatsen voor toekomstige kopers van de woningen.

Inbreng omwonenden


In 2013 nam de gemeenteraad al een besluit over de invulling van het Elka-terrein. Omwonenden lieten weten bezwaren te hebben tegen het plan. Een van de grootste bezwaren was,
dat zij vonden te weinig betrokken te zijn geweest bij de plannen in 2013 en de hoogte van het appartementencomplex. De gemeente heeft hierop een extra mogelijkheid tot inbreng in het proces besloten.
Ruim dertig omwonenden hebben hierop gereageerd met een inspraakreactie.

Aanpassingen bouwplan


Het plan is naar aanleiding van de reacties van omwonenden aangepast met extra speelvoorzieningen, een recreatieplek aan het water en de route van het bouwverkeer is in samenspraak met omwonenden tot stand gekomen.
Omwonenden kunnen kiezen uit twee varianten voor de recreatieplek. De variant met de meeste stemmen wordt door de ontwikkelaar gerealiseerd. Het bouwverkeer zal zoveel als mogelijk via een dam over de Greveling rijden,
zodat de Grevelingstraat zoveel mogelijk gemeden wordt. De Grevelingstraat zal na de bouw heringericht worden, in samenspraak met bewoners.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam