Politie en gemeente bedanken inwoners voor betrappen inbrekers

auto over de kop,, Bad Nieuweschans, aantreffen,verkeersongeval,man,parkeerplaats, drugswoningen, inwoners, hoofdconductrice
Foto: Wesley Weijers - © Regio Online

Bodegraven – De politie en gemeente bedankten vanmiddag de inwoners die hebben geholpen bij het aanhouden van twee inbrekers aan de Karperlaan in Bodegraven. Op zaterdag 19 januari zagen buurtbewoners twee personen die probeerden een huis binnen te dringen. Zij belden direct gebeld naar 112 en filmden alles.  

Whatsappgroep

Via de whatsappgroep kregen de omwonenden bericht over de inbraak. Veel bewoners kwamen direct in actie en samen hebben zij het huis omsingeld. Hierdoor konden de daders niet meer wegkomen. De buurtbewoners hielden de inbrekers daar tot de politie ze kon aanhouden.  

Veel extra aanmeldingen

Het nieuws over de aanhouding liet nog maar eens het belang van de whatappgroepen zien. Het zorgde er tevens voor dat er in één week meer dan honderd nieuwe aanmeldingen binnengekomen zijn voor de whatsappgroepen! Heeft u zich nog niet aangemeld of wilt u meer informatie hierover? Kijk dan op www.bodegraven-reeuwijk.nl/whatsapp-alert.

Goede samenwerking tussen politie en inwoners

Door het snelle handelen van de buurtbewoners en het direct bellen naar 112 kon de politie snel ter plaatse komen en de inbrekers arresteren. De politie is erg blij met zoveel alerte buurtbewoners die direct iets melden via 112. Hierdoor heeft de politie in de afgelopen maand al meerdere inbrekers kunnen arresteren. Ziet u zelf een verdachte situatie? Twijfel dan niet en bel direct 112.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam