Home Regio Den Haag ProRail en NS loodsen treinreizigers tussen spoorwerk door

ProRail en NS loodsen treinreizigers tussen spoorwerk door

Leiden / Den Haag – ProRail laat in februari grote werkzaamheden uitvoeren aan het spoor bij Leiden en Den Haag, met veel hinder voor treinreizigers tot gevolg. NS en ProRail pakken die werkzaamheden en de gevolgen daarvan steeds vaker anders aan, om een verkeersinfarct op de weg tussen Schiphol en Den Haag te voorkomen en om de hinder voor reizigers te beperken.

Meer spoorwerk voor toekomstbestendig spoor

De spoorwerkzaamheden rond verschillende grote steden zijn nodig om te zorgen dat treinen veilig en betrouwbaar kunnen blijven rijden en dat het spoornetwerk het sterk groeiende aantal reizigers nog aan kan. Doordat er meer treinen moeten rijden om meer reizigers te vervoeren, is de uitdaging om sporen goed te onderhouden steeds groter. Er is immers minder ruimte binnen de reguliere dienstregeling om werkzaamheden uit te voeren en meer reizigers hebben last van de hinder. Het doordeweeks volledig stilleggen van treinverkeer tijdens werkzaamheden is daardoor op sommige plekken in Nederland niet meer mogelijk. Zoals bij station Leiden de komende weken.

Werken aan het spoor ‘met de winkel open’

Vorig jaar veroorzaakten werkzaamheden rondom Leiden terwijl het treinverkeer doorgang vond, grote hinder voor reizigers, mede vanwege de combinatie met onverwachte storingen. Deze werkzaamheden zijn uitgebreid geëvalueerd door ProRail en NS. De evaluatie heeft geleid tot aanpassingen in de manier van werken, waarbij onder andere de dienstregeling anders is ontworpen dan vorig jaar. Ook zorgt NS dat reizigers goed geïnformeerd worden  over wat de gevolgen voor hun reis zijn en heeft ProRail continu storingsploegen achter de hand, mocht het treinverkeer toch verstoord raken. Ondanks deze aanpassingen moeten reizigers ook bij de aankomende werkzaamheden rekening houden met grote hinder.

Wat betekent dat voor reizigers?

Er wordt bij het plannen van werkzaamheden scherp gekeken naar reizigershinder. NS wil reizigers ook tijdens werkzaamheden met de trein op hun bestemming kunnen brengen en maakt op basis van de beschikbare ruimte op het spoor een nieuwe dienstregeling. Ook wordt er ingeschat hoe druk de treinen bezet zijn, nemen ProRail en NS maatregelen op het station zoals tijdelijke bewegwijzering en maakt NS reisadviezen op basis van de aangepaste dienstregeling.

Check de reisplanner!

Bij Leiden Centraal werkt ProRail van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 februari. Daar wordt dit jaar de laatste hand gelegd aan vernieuwing van alle sporen rondom het station. Op 15 en 16 februari wordt gewerkt in Voorhout. Daarna wordt van zaterdag 22 februari t/m zondag 1 maart gewerkt aan het spoor bij Den Haag Centraal.  Tijdens de werkzaamheden rijden er geen of minder treinen en daarom wijken reisadviezen af van de reguliere dienstregeling.

Omdat zoveel mogelijk treinen blijven rijden, kan het reisadvies per dag verschillen. NS raadt  reizigers met klem aan gebruik te maken van de reisplanner. Ook raadt NS reizigers aan de spits zoveel mogelijk te mijden, om rekening te houden met grote drukte op stations en in treinen, ook op omreisroutes, en rekening te houden met extra wacht- en reistijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...

Milieustraat Helmond vanaf 30 maart tijdelijk gesloten

Helmond - De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het...

Uitbreiding TOGS-regeling voor ondernemers in de non-food

Nederland - Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming...

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...

Actie Westfries museum: Voor welke held knip jij een duif?

Nederland - Het zijn moeilijke tijden, maar er gebeuren gelukkig ook hartverwarmende dingen. Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt, zijn...