Publieksdagen Archeologie RijnlandRoute in Valkenburg

Acheologische vondsten

Valkenburg (N-H) – Langs de Tjalmaweg (N206) in Valkenburg (gemeente Katwijk) zijn unieke archeologische vondsten gedaan waaronder ca. 125 meter van een Romeinse weg, met bijbehorende Romeinse nederzetting langs de Rijnlandroute. Diverse waardevolle vondsten geven een completer beeld van de bewoningsgeschiedenis van dit deel van Zuid-Holland en de Romeinse weg (Limes) Vooral de gaafheid en de volledigheid van de Romeinse weg is zeer bijzonder.

Publieksdagen tijdens Archeologiedagen
Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober organiseert de provincie Zuid-Holland samen met de gemeente Katwijk twee publieksdagen tijdens de Archeologiedagen. Belangstellenden kunnen dan de locatie van de opgraving bezoeken. Vanaf het voorjaar 2019 wordt een selectie van het gevonden materiaal tentoongesteld in het informatiecentrum RijnlandRoute.

Programma

Ieder uur start er een rondleiding naar de locatie van de opgraving langs de Tjalmaweg (N206). Gedeputeerde Rik Janssen (provincie Zuid-Holland) en wethouders Jacco Knape en Rien Nagtegaal (gemeente Katwijk) geven op zaterdagochtend het startsein voor de Publieksdagen Archeologie RijnlandRoute.

Torenmuseum

Het programma start bij het Torenmuseum Valkenburg (Castellumplein 1A). Bezoekers kunnen hier de Romeinse sfeer proeven en een uitgebreide collectie Romeinse voorwerpen bekijken. Een bus brengt iedereen naar de vindplaats langs de Tjalmaweg, waar een rondleiding langs de opgravingen gegeven wordt en een aantal bijzondere vondsten te zien zijn. De bus brengt iedereen vervolgens weer terug naar het Castellumplein.

Eerst aanmelden!

Omdat we veel bezoekers verwachten en teleurstellingen willen voorkomen, vragen we bezoekers zich vooraf aan te melden voor een rondleiding. Het programma start en eindigt bij het Torenmuseum. Het opgravingsterrein langs de Tjalmaweg is niet op eigen gelegenheid te bereiken. Per rondleiding is plaats voor maximaal 100 personen.

Nadat u zich hebt aangemeld, ontvangt u meer informatie over het programma, adres, route en vervoer.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam