Teylingen is topsportgemeente 2017

topsportgemeente
Arcaion / Pixabay

Teylingen – De gemeente Teylingen is winnaar van de dertiende editie van de verkiezing topsportgemeente van het jaar. Deze jaarlijkse verkiezing is een initiatief van sporteconomisch adviesbureau Sport2B. De officiële prijsuitreiking vindt binnenkort plaats bij een nog te bepalen sportevenement.

Clubs uit Teylingen hebben vorig jaar de beste sportprestaties geleverd, gemeten over veertig landelijke sportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners. Teylingen was met vier teams actief in de onderzochte competities. Zij behaalden voldoende punten om de andere genomineerde gemeenten -Groningen, Leiden, Utrecht en Westland- achter zich te laten.

Topprestaties

Doorslaggevend was dat twee van de vier Teylingse topteams vorig jaar een kampioenschap konden vieren. Korfbalvereniging TOP won in de Ziggo Dome voor de derde keer in vier jaar tijd de finale om het landskampioenschap, terwijl Ter Leede in 2017 de beste was in de landelijke topklasse van het vrouwenvoetbal. Daarnaast leverde ook het mannenteam van Ter Leede met hun tweede plaats in de zaterdaghoofdklasse A een prima prestatie. Tot slot behaalden ‘The Bassets’ een mooie vijfde plaats in de ereklasse van het Nederlands rugby.

Trots

Wethouder sport Bas Brekelmans is in zijn nopjes: “Wat een topprestatie van de twee teams van Ter Leede en de teams van TOP en The Bassets. Ik ben razend trots op ze! Het is een enorme eer, die uiteraard geheel toekomt aan de sporters zelf.”

Al twee keer in top 5

Teylingen stond al twee keer eerder in de top 5, maar was nog niet eerder winnaar van de titel. In 2006 eindigde Teylingen als vijfde in de ranglijst en in 2013 als tweede.

De volledige ranglijst staat op www.topsportgemeente.nl.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam