Vijf nieuwe sportinitiatieven om Leidenaren te laten inspireren

sportinitatieven
Leiden – In december gaven we het startsignaal voor ronde drie van de subsidieregeling Sportstimulering. Uit deze derde ronde zijn vijf nieuwe sportinitiatieven gekozen om Leidenaren structureel meer te laten bewegen.

Sportinitiatieven

Zo kan Leiden Atletiek met behulp van de subsidie de sport RaceRunning in Leiden nog beter op de kaart zetten. Een RaceRunner is een driewiel-loop-racefiets zonder pedalen, maar met zadel en een borststeun. De RaceRunner is geschikt voor kinderen die moeilijk lopen en in het dagelijks leven gebruikmaken van een rollator of rolstoel om zich voort te bewegen. RaceRunning is een van de snelst groeiende sporten in Nederland en is een paralympische sport. Gymsport Leiden krijgt subsidie voor de introductie van een bewegingsdiploma voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Dit plan wordt in samenwerking met peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en het basisonderwijs uitgevoerd. Sportief Plus krijgt juist subsidie om het bewegingsaanbod voor ouderen uit te breiden met bewegen op hiphopmuziek, waarvoor zij samenwerken met het team Jong wijktalent van Libertas. Daarnaast organiseert Topsport Leiden een sportmarkt voor alle Leidse sportverenigingen tijdens de Nationale Sportweek in september en kan Leiden Road Runners Club naast Running Blind nu ook Walking Blind aanbieden.
Wethouder Paul Dirkse (Sport): “We willen dat iedereen in Leiden kan sporten. Ik vind dit stuk voor stuk weer mooie initiatieven die bijdragen aan Leiden als gezonde en actieve stad. Ik ben blij dat verenigingen en maatschappelijke organisaties hier samen in optrekken. Samen maken we de stad.”

Stimuleren van sport en bewegen

Leiden wil dat meer mensen gaan bewegen en sporten. Om dat voor elkaar te krijgen is vorig jaar de subsidieregeling sportstimulering gestart. De regeling stelde voor 2017 en 2018 in totaal 500.000 euro beschikbaar. In deze derde ronde kon iedereen met een goed idee om meer Leidenaren structureel te laten bewegen tot 1 april 2018 een plan indienen.
Een externe adviescommissie beoordeelt de plannen en geeft advies aan de gemeente. Er zijn in deze ronde tien aanvragen ingediend en beoordeeld.

Vierde ronde van start!

Met het toekennen van de subsidies in ronde drie geven we het startsignaal voor de vierde ronde. Iedereen met een goed idee om sport in Leiden te stimuleren, kan tot 1 oktober 2018 een plan indienen.
Op www.leiden.nl/sportstimulering staat meer informatie over de regeling en de voorwaarden waar een aanvraag aan moet voldoen.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam