Volgens de jongeren enquête Zoeterwoudse jeugd gezond en gelukkig

de jongeren enquête

Zoeterwoude – Begin 2018 is de jongeren enquête gehouden. Inmiddels zijn de resultaten bekend en heeft de Jongeren Advies Raad (JAR) een aantal zaken uitgekozen waarmee ze aan de slag willen het komende jaar. De jongeren enquête is gehouden onder alle jongeren van Zoeterwoude in de leeftijdscategorie 10 tot 20 jaar.

Elke vier jaar houdt de JAR de jongeren enquête. Dit jaar hebben zo’n 168 jongeren de enquête ingevuld met vragen over Sport en Hobby’s, Speel- en Ontmoetingsplekken, Uitgaan, Alcohol en Veiligheid, JAR, Gezondheid en het CJG. De JAR wilt op deze manier te weten komen wat er leeft onder de jongeren van Zoeterwoude.

Resultaten

De jeugd van Zoeterwoude is over het geheel genomen gelukkig, gezond en actief in het (sport)verenigingsleven. Verbeterpunten liggen bij activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar en meer activiteiten in Zoeterwoude-Rijndijk. Ook zijn er een aantal plekken waar de jeugd zich onveilig voelt door weinig verlichting en is er de wens, om hang/speelplekken voor jongeren beter te onderhouden, meer prullenbakken te plaatsen dan wel vaker te legen. De JAR gaat zich buigen over de suggesties voor (meer) activiteiten en binnen de gemeente wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor de verlichting en prullenbakken.

Onder de jongeren die de enquête hebben ingevuld zijn er ook vier prijzen verloot. De JAR heeft contact opgenomen met de gelukkige winnaars.

Suggesties of ideeën

De JAR wil benadrukken dat jongeren die ideeën hebben over de verbetering van Zoeterwoude altijd eenvoudig suggesties kunnen doen via www.zoeterwoude.nl/idee. Ook is het mogelijk om een suggestie te doen op de sociale media van de JAR: www.facebook.com/jar.zoeterwoude en www.instagram.com/jar_zoeterwoude.

Meedoen met de JAR

Nieuwe JAR leden zijn altijd van harte welkom. Enthousiaste jongens en meisjes van 11-18 jaar kunnen zich aanmelden via jongerenadviesraad@gmail.com of zijn natuurlijk welkom om te komen kijken bij een vergadering van de JAR. Elke eerste maandag van de maand komt de JAR bijeen op het gemeentehuis.

Aanmelden kan via het emailadres van de JAR: jongerenadviesraad@gmail.com of via de gemeente: c.van.der.lubbe@zoeterwoude.nl.

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam