Waterbeestjes zoeken in Noordwijkerhout

Waterbeestjes zoeken met Zuid-Hollands Landschap - Foto: Wim Kuijper

Noordwijkerhout – Er leeft van alles in het water! Van vissen, kikkers, tot hele kleine waterbeestjes die je bijna niet kan zien met het blote oog. Maar wat zijn het eigenlijk voor diertjes? Ga zaterdag 18 augustus mee met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap op Landgoed Nieuw Leeuwenhorst van 10.00 tot 11.30 uur.

Op pad met schepnet

Het is ontzettend spannend en boeiend om te zien wat er allemaal leeft in het water, maar het is nòg leuker om zelf met een schepnetje allerlei waterbeestjes te gaan vangen. Doe mee en ontdek welke diertjes er in water leven…

Met zoekkaarten waterbeestjes vinden

Je gaat onder begeleiding van een deskundige, iemand die echt ALLES weet, op zoek naar waterdiertjes met een schepnetje bij Landgoed Nieuw Leeuwenhorst. Met behulp van zoekkaarten kun je er zelf achter komen welke diertjes je hebt gevonden. Wie weet wat we allemaal tegenkomen en vangen. Misschien wel een waterschorpioen. Het is handig om laarzen aan te trekken of sandalen die nat mogen worden.

Locatie en meer informatie

Inschrijven doe je via www.zhl.nl/waterbeestjes18. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over de kosten en locatie. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vergeet niet om op tijd aan te melden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam