Bochholtz één van de locaties tijdens de nationale archeologiedagen

Bocholtz – Horen, zien en graven bij meer dan 300 activiteiten in Nederland op 12, 13 en 14 oktober 2018. Veel van onze verre geschiedenis ligt verrassend dichtbij. In Bocholtz bijvoorbeeld, waar 2000 jaar geleden de Romeinen huis hielden. Die hebben een onmetelijke rijkdom aan opgravingen achter gelaten, niet alleen voor archeologen maar voor iedereen die interesse heeft in de geschiedenis van deze heuvelachtige streek aan het uiterste randje van Nederland. Tijdens de Archeologiedagen kun je die geschiedenis zelf ontdekken.

Op pad met de metaaldetector (8-12 jaar)

Wil jij weten hoe een metaaldetector werkt? Of sterker nog, wil je die wel eens zelf vasthouden? Kom dan zaterdag 13 oktober om  14 uur naar Op de Boor, Wilhelminastraat 17 in Bocholtz. In een expositie over het Romeins Verleden, krijg je een indruk wat er in en rond Bocholtz allemaal is gevonden. Daarna ga je onder begeleiding naar een locatie waar een demonstratie is over hoe een metaaldetector werkt. Vervolgens mag je zelf aan de slag en wie weet vind je wel een schat! Het programma duurt tot 16 uur.

een virtuele wandeling door Villa Vlengendaal

Op zaterdag 13 en zondag 14 oktober kun je een wandeling maken door de Romeinse Vallei onder leiding van een gids en met een Virtual Reality-bril de ‘Villa Vlengendaal Experience’  bekijken.

Startlocatie: D’r Aowe Kino, Dr. Nolensstraat  9 in Bocholtz. Deelnemers krijgen eerst koffie met vlaai. Daarna gaat de groep op pad gaat naar de Romeinse Vallei. Onderweg vertelt de gids over het Romeins verleden van Bocholtz.

De deelnamekosten zijn € 10 per persoon, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Na afloop kun je in D’r Aowe Kino kennismaken met Vitual Reality en de ‘Villa Vlengendaal Experience’ beleven met een VR-bril. Kosten: € 9,50 per keer (duur 15 minuten).  U kunt hier met bijvoorbeeld een gezin van 4 personen tegelijk gebruik van maken.

Voor dit programma is aanmelden verplicht bij D’r Aowe Kino via tel. 045 544 26 19 of via mail: huize-schokker@home.nl.

Er zijn ook combitickets verkrijgbaar voor het wandelarrangement en gebruik van de VR-bril à € 17,50 per persoon.

expositie over het Romeins Verleden

In Bocholtz, in de locatie Op De Boor aan de Wilhelminastraat 17, is een expositie ingericht over het Romeins Verleden van Bocholtz en Simpelveld. Hier kun je onder meer  een replica zien van de beroemde sarcofaag van Simpelveld, waarvan het origineel in het Museum van Oudheden in Leiden staat. Voor kinderen is er een puzzeltocht, waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

De Nationale Archeologiedagen

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kun je zelf het verleden ontdekken. Kom horen, zien en graven op wel meer dan 200 locaties. Bekijk welke activiteiten er te doen zijn in op www.archeologiedagen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...