Fashioncheques voor kinderen in gezinnen met laag inkomen

Fashioncheques
Foto: Joke Rietveld © Regio Online

Beek – De gemeente Beek gaat dit jaar Fashioncheques verstrekken aan kinderen van ouders met een laag inkomen. De cheques, die zijn bedoeld voor de aanschaf van schoenen en kleding, worden via Stichting Leergeld aan hun ouders beschikbaar gesteld. Ouders die nog niet bekend zijn bij Leergeld kunnen zich alsnog aanmelden.

Fashioncheques

De cheque vertegenwoordigt een waarde van €100,00 en kan worden ingewisseld bij winkeliers die zijn aangesloten bij Fashioncheque. Ieder gezin dat bekend is bij Stichting Leergeld krijgt de cheques, één per kind, automatisch toegestuurd. Het verstekken van de cheques maakt onderdeel uit van een uitgebreid pakket maatregelen om kinderen van ouders met een laag inkomen te ondersteunen.

In Beek kunnen deze kinderen een bijdrage krijgen voor zwemlessen, sportactiviteiten of een vergoeding in de schoolkosten. Voor jongeren die de overstap maken van de basis- naar de middelbare school is een vergoeding voor een fiets (maximaal 600 euro) en een laptop (maximaal 500 euro) mogelijk.

Stichting Leergeld voert deze regelingen namens de gemeente uit. Ouders die dit schooljaar al kosten voor de aanschaf van een fiets of laptop hebben gemaakt en een inkomen hebben van maximaal 120 procent van de bijstandsnorm, kunnen zich alsnog bij Leergeld aanmelden. Zij moeten dan wel bewijsstukken van hun aanschaf kunnen overleggen.

Wethouder Thijs van Es: “Achtstegroepers die de overstap naar de middelbare school maken, hebben tegenwoordig allemaal een laptop en smartphone nodig. Als hun ouders daar geen geld voor hebben, dan hebben ze wel een probleem. Dan kun je op je nieuwe school niet meedoen en leren zoals je klasgenoten. Het mag niet zo zijn dat een kind zijn talenten niet kan ontwikkelen of onnodig een achterstand in zijn ontwikkeling oploopt. In Beek moet iedereen mee kunnen doen. En zeker onze kinderen!”

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam