Gemeente bedankt provincie voor bijdrage aan integraal dorpsontwikkelingsplan Bocholtz

dorpsontwikkelingsplan
vlnr wethouder Schleijpen_gedeputeerde Geurts_burgemeester De Boer

Simpelveld – Donderdag 21 december was de heer Eric Geurts (gedeputeerde van Provincie Limburg) te gast in Bocholtz. Uit handen van burgemeester Richard de Boer en wethouder Wiel Schleijpen ontving hij een exemplaar van het Integraal Dorpsontwikkelingsplan Bocholtz (IDOP). Met dit langjarig IDOP wil de gemeente de leefbaarheid in Bocholtz een stevige impuls geven.

Dorpsontwikkelingsplan

De Provincie heeft eerder een bedrag van € 25.000,- beschikbaar gesteld en daarmee het opstellen van het IDOP mede mogelijk gemaakt. Eric Geurts: “De provincie heeft graag een bijdrage geleverd aan het tot stand brengen van deze duidelijke visie op de kern Bocholtz. Daarmee kunnen inwoners, ondernemers en de gemeente verder vooruit.”

Burgemeester De Boer en wethouder Schleijpen bedankten de heer Geurts (die onder meer toerisme in zijn portefeuille heeft) voor de bijdrage van de Provincie.

Opwaarderen centrum

Gemeente Simpelveld wil dat de kern Bocholtz levendig en aantrekkelijk blijft. Daarover zijn het afgelopen jaar gesprekken gevoerd met inwoners, ondernemers en andere partners. De centrale vraag daarbij was: hoe zou Bocholtz er over 10 jaar uit moeten zien? De uitkomst van die gesprekken is samengevat in een Integraal Dorpsontwikkelingsplan. Het visiedocument en uitvoeringsprogramma werden door de raad onlangs unaniem ondersteund.

Naar aanleiding van de wensen van stakeholders krijgt de uitvoering van het deelproject ‘centrum Bocholtz’ nu prioriteit. Gemeente Simpelveld is gestart met het fysiek opwaarderen van het centrum van Bocholtz om de aantrekkelijkheid te vergroten en de verblijfskwaliteit te verbeteren. Dat traject begint met het maken van een stedenbouwkundig plan. Daarin zijn de wensen met betrekking tot de inrichting van de openbare ruimte zoveel mogelijk verwerkt. Donderdag 4 januari werd een eerste opzet van het stedenbouwkundig plan gepresenteerd en was er gelegenheid ideeën en suggesties te delen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het Integraal Dorpsontwikkelingsplan 2017-2028? U kunt het downloaden op de gemeentelijke website: www.simpelveld.nl/ (klik op bestuur/regelgeving)  onder programma 8.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam