Kinderen planten fruitbomen achter basisschool de Meridiaan

meridiaan

Simpelveld – Vrijdag 23 november was het frisjes in Simpelveld. In de vroege ochtend was het grasveld aan de Hennebergstsraat nog wit van de rijp. Maar zo’n dertig leerlingen van basisschool de Meridiaan kregen het al snel warm. Onder deskundige begeleiding hebben ze (fruit)bomen, (fruit)hagen en bloemenstruweel geplant. Stichting IKL had voor elk kind een schop beschikbaar gesteld, dus er werd flink gegraven en geschept. Samen met de wethouders Wiel Schleijpen en Hub Hodinius.

Aanvankelijk zouden er in het gebied naast de school woningen worden gebouwd. Toen dat plan niet haalbaar bleek heeft de gemeente de grond terug gekocht en middelen beschikbaar gesteld om het terrein een groene bestemming te geven. De directrice van de school, mevrouw Boumans, is blij met het grasveld: “Vanuit de school hebben we toegang tot het terrein. We kunnen het bijvoorbeeld inzetten tijdens de gymlessen en in de zomer kunnen de kinderen er fruit plukken. Het is een verrijking voor iedereen.”

Meridiaan

Ook wethouder Wiel Schleijpen was in zijn nopjes: “Voor de school, de kinderen en ook voor ons wethouders en de gemeente was dit een fantastische ochtend. Er is hard gewerkt, onder bezielende leiding van IKL, die ook nog eens een bedrag hebben gesponsord voor de aanleg van bloemenstruweel. We hopen dat kinderen én grote mensen veel plezier beleven aan dit nieuwe openbaar groen.”

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam