5.7 C
De Bilt

Laura Metaal ondertekent het Maastrichts Energie Akkoord

Maastricht – Dinsdag hebben Friso de Vries, algemeen directeur van Laura Metaal Holding BV,  Gert-Jan Krabbendam wethouder Klimaat & Energie, Ruimtelijke ontwikkeling en Mobiliteit en hun handtekening gezet onder het Maastrichts Energie Akkoord (MEA). Laura Metaal levert een bijdrage aan de versnelling van de Maastrichtse energietransitie door het verminderen van CO2-uitstoot in het Laura Metaal Staalcenter Maastricht. Voor Laura Metaal zijn de inspanningen op het gebied van  energiebesparing en het opwekken van schone energie onderdeel van hun duurzaamheidbeleid en vastgelegd in het Energie Efficiency Plan.

 

Zelf energie besparen en schoon opwekken

Sinds kort is het dak van het Staalcenter in Maastricht veranderd in een zonne-energiecentrale van 1.940 zonnepanelen met een capaciteit van 600.000 kWh per jaar. Deze zonne-energiecentrale zorgt voor ongeveer  14 procent van de totale elektriciteitsbehoefte van het bedrijf en levert een vermindering van de CO2-uitstoot op van ca. 340 ton per jaar. Door een aantal verbeteringen in de persluchtinstallatie zal het bedrijf jaarlijks 40.000 kWh energie besparen en 23 ton CO2-uitstoot minder. Verder zijn 70 procent van alle verwarmingen op aardgas uit de hallen weggehaald en voldoet Laura Metaal met deze oplossingen ruimschoots aan de minimale doelstelling voor energiebesparing van 2 procent per jaar.

 

Maastrichts Energie Akkoorden

De gemeente Maastricht wil klimaatneutraal zijn. Dat doen we door samen met bedrijven, organisaties en bewoners allerlei wegen te bewandelen onder de noemer #missionzeromaastricht. Onderdeel daarvan is het MEA. Hierin staan concrete acties en afspraken om de omschakeling naar duurzame energie en het terugdringen van de CO2-uitstoot te versnellen. Het MEA over de bijdrage van Laura Metaal is het drieëntwintigste akkoord.

 

#missionzeromaastricht

In Maastricht zorgen we voor een top leef-, werk- en verblijfsklimaat voor onze bewoners en bezoekers; nu en in de toekomst. Daarom streven we er ook naar om honderd procent klimaatneutraal te zijn. Dat vraagt om meer gebruik van zonne-, water- en windenergie en minder verbruik van olie en gas. Die energieomslag maakt alleen kans als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties de handen ineen slaan. Onder de vlag #missionzeromaastricht werken we samen aan een klimaatneutraal Maastricht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio