Negendaagse spoorvernieuwing Maastricht – Sittard

0
84
negendaagse
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Maastricht/ Sittard – Er komt een negendaagse spoorvernieuwing door ProRail. De spoorinfrastructuurbeheerder laat een circa zeven en een halve kilometer spoor vernieuwen tussen Maastricht en Bunde. Dat gebeurt in de eerste week van de zomervakantie van zaterdag 6 tot en met zondag 14 juli.

Aannemer Strukton vernieuwt in opdracht van ProRail spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen (ballast) en twee overwegen: de Oude Steeg te Meerssen en het overpad bij station Bunde. Dat is nodig om de infrastructuur in goede conditie te houden. De negendaagse spoorvernieuwing is een omvangrijke klus en een logistieke uitdaging. Zo worden er 12.500 dwarsliggers vervangen door nieuwe exemplaren. Ook wordt er bijna 25.000 ton ballast aan- en afgevoerd.

Hinder door werkzaamheden

Het werk gaat 24 uur per dag door en de aannemer doet zijn uiterste best de hinder zoveel mogelijk te beperken. Omwonenden worden vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden. Mogelijke overlast zou kunnen bestaan uit:

• Geluid van machines en kranen
• Afgesloten overwegen
• Bouwverlichting
• Omleidingsroutes
• Bouwverkeer.

Raadpleeg de reisplanner

De werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Tussen Maastricht en Sittard rijden geen treinen. ProRail adviseert daarom ruim op tijd de reisplanner van NS en/of Arriva te raadplegen.

Veiligheid

Bij ProRail staat veiligheid voorop. Ze maken overwegen veiliger en zorgen dat de stations goed bereikbaar zijn, dat het er prettig vertoeven is en ze zorgen ook daar voor de veiligheid. Ook op het spoor wordt veel gedaan aan de veiligheid. Ook het vernieuwen en verbeteren van het spoor is voor de veiligheid.

Veel werk wordt door ProRail uitbesteed. Naast de bouw en het onderhoud, zijn er ook de diensten en de inkoop van de materialen. Bij het werken aan het spoor, wordt zeker het milieu niet vergeten. Maar ook voor de mensen die aan het spoor werken wordt goed gezorgd. ProRail wil een veilig spoor waar geen ongelukken gebeuren. Er wordt altijd zorgvuldig gekeken of treinverkeer tijdens de werkzaamheden moet worden aangepast.
Zo kan het zijn dat u tijdens uw reis hinder ondervindt van aangepaste treintijden. Dat is voor uw veiligheid en voor de mensen die aan het spoor werken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here