Prijzen kidsexperience Groeten uit Maastricht uitgereikt

Maastricht – Op vrijdag 23 februari zijn in het Stadhuis de prijswinnaars van de kidsexperience van de expositie Groeten uit Maastricht bekend gemaakt. Van 11 november 2017 tot 7 januari 2018 vond in het gerestaureerde Eiffelgebouw een bijzondere expositie plaats over en met Maastrichtse Makers.

Bezoekers maakten er kennis met toonaangevende bedrijven en de producten en diensten waarmee zij vandaag de dag Maastricht op de (wereld)kaart zetten. Kinderen konden kennismaken met de bedrijven aan de hand van een speurtocht, de kidsexperience. Meer dan 300 kinderen deden mee. De dertig prijswinnende kinderen in leeftijd van 6 t/m 16 kregen vandaag uit handen van wethouder voor economie John Aarts een prijs overhandigd. De prijzen, variërend van zitzakken, koptelefoons, microbits, Legopakketten en cadeaubonnen, zijn gesponsord door het Maastrichtse bedrijfsleven.

 

“We vinden het heel waardevol dat jonge generaties kennis opdoen over de bedrijvigheid in Maastricht. Dat is verrijkend en kan ze helpen met hun beroepskeuze. Met de expositie zijn we erin geslaagd een groot aantal kinderen te interesseren voor de innovatieve maakindustrie. Dat verdient ook een kleine beloning, zo vonden de Maastrichtse bedrijven,” aldus John Aarts. 

 

Groeten uit Maastricht

De expo Groeten uit Maastricht is geïnitieerd door de gemeente Maastricht en mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Maastricht en Omstreken en Sphinxkwartier. De expo was gratis toegankelijk voor het publiek. Ca. 5.000 bezoekers brachten een bezoek aan de expo. De jeugd was goed vertegenwoordigd: o.a. 550 scholieren van LVO/MBO maakten tijdens de expo kennis met de Maastrichtse maakindustrie en brachten bovendien een bedrijfsbezoek aan diverse deelnemers. Bezoekers hebben de expo gewaardeerd met een 8,5 (gemiddeld) en beoordeelden het geheel als informatief, interessant en vooral een eye-opener.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam