Kassa bij grote controle in Vlissingen

miljardenboetes, man, slagboom, 16-jarige
Foto: J. Rietveld © Regio Online

Vlissingen – Bij de grootschalige integrale controle in de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg was het kassa. Er zijn woensdag 24 mei tussen 13.30 uur en 20.00 uur 48 bekeuringen door de politie uitgeschreven.

De bekeuringen werden onder meer uitgeschreven voor de technische staat van de auto’s en bromfietsen (waaronder opvoeren en geluid), rijden met ongeldig rijbewijs, rijden met ingevorderd rijbewijs, onverzekerde voertuigen en rijden onder invloed. Opmerkelijk was een bromfiets die 92 km/u reed. 

Vier locatie
In totaal werden op 4 verschillende locaties op Walcheren bijna 19.000 voertuigen gescand. Als er aanleiding toe was, verwezen motorrijders van de politie de voertuigen naar het parkeerterrein aan Het Zwin in Middelburg, waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. Bij 137 voertuigen was iets justitieel, strafrechtelijk of fiscaal niet in orde.

Belastingdienst int ruim € 40.000 euro
Bij de Belastingdienst is een bedrag van € 41.500 euro direct per pin voldaan. De Belastingdienst heeft daarnaast op 28 voertuigen beslag gelegd, waarvan er 11 werden weggesleept, omdat de belastingschuld niet direct kon worden betaald. De overige 17 voertuigen mochten doorrijden, maar de eigenaren moeten binnen 4 weken hun belastingschuld betalen, anders wordt het voertuig alsnog in beslag genomen en verkocht. Verder zijn er 3 onderzoeken opgestart naar personen met onverklaarbaar vermogen. 4 eigenaren van voertuigen met buitenlands kenteken krijgen een naheffing van in totaal 6.000 euro vanwege het onterecht rijden met een buitenlands kenteken.

Onterechte uitkeringen
Orionis Walcheren gaat bij 6 personen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen. Tot slot inden de deurwaarders van de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland voor ruim 300 euro aan openstaande gemeentelijke belastingen en werd op 5 voertuigen beslag gelegd.

Fraude en misstanden aanpakken
Doel van de controle was het zichtbaar aanpakken van fraude en misstanden en daardoor het vergroten van de nalevingsbereidheid onder inwoners en bezoekers van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg. De controle vond ook plaats in het kader van de versterkte aanpak van ondermijnende criminaliteit in het district Zeeland. Signalen die kunnen duiden op ondermijning worden door verschillende overheidsdiensten in een zo vroeg mogelijk stadium gezamenlijk opgepakt.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam