Borsele start proef met bladkorven op vijf plekken

Gemeente

Borsele – Het is herfst en de bladeren vallen van de bomen. Bij de gemeente Borsele komen rond deze periode geregeld vragen en opmerkingen binnen over bladeren die zich ophopen op straat. Om die reden plaatst de gemeente op vijf locaties bladkorven waar inwoners bladafval in kunnen deponeren. Het gaat om een proef van anderhalve maand.

Deze week korven geplaatst

De gemeente plaatst in de week van 5 november korven op het plein in Borssele, op het Klimopplein en in de Magnoliastraat in ’s-Gravenpolder, in de Marktstraat in ’s-Heerenhoek en op het Oranjeplein in Nieuwdorp.

Alleen bladeren

De bladkorf is alleen bestemd voor bladafval van straten, pleinen en grasvelden. Overig groenafval, zoals takken of gras, mag niet gedeponeerd worden in de korven. De gemeente leegt de bladkorven wekelijks. In december verwijdert de gemeente de korven en evalueert in januari de proef.

Ervaringen inwoners

Daarbij kijken ze naar de ervaringen van inwoners, de frequentie van lediging en de ervaring met de gebruikte materialen. Afhankelijk van ervaringen kijken ze of bladkorven in de komende jaren structureel in de diverse kernen geplaatst gaan worden. Wie vragen of suggesties heeft voor de proef kan contact opnemen met de gemeente via info@borsele.nl of 0113 238 383.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam