Gemeente Veere gaat overlast paarden aanpakken

paarden
Candiix / Pixabay

Gemeente Veere – Volgende week gaan de Boa’s van Veere in gesprek met de manegehouders. Inwoners van Veere vinden overlast van poep door paarden de grootste “kleine” ergernis. Hiertegen optreden is in de praktijk moeilijk omdat een heterdaad niet eenvoudig is.

Terugdringen overlast door paarden

De manegehouders zijn 2 jaar geleden benaderd omdat zij een grote rol kunnen spelen in het terugdringen van deze overlast. Met voorlichting, posters en het opruimen van de mest in de omgeving van de manege zijn de ondernemers benaderd. Het heeft niet geholpen er is er zelfs sprake van een toename van de overlast. Zeker in de buurt van maneges is de verontreiniging van paardenpoep nog altijd zeer groot. Op een enkele uitzondering na ruimen de ruiters de poep nog steeds niet op.

Verkeersveiligheid speelt ook een rol

Dit is ongewenst met het oog op de verkeersveiligheid, het milieu en het uiterlijk aanzien van de gemeente. Vooral de voet- en fietspaden zijn vervuild. Paarden horen niet op een voet- of fietspad maar op de rijbaan. Er ligt in de gemeente Veere een goed routenetwerk voor paarden. Na een waarschuwing gaat de gemeente de ruiters die op een voetpad of fietspad rijden bekeuren.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam