Online melding van voorgenomen huwelijk

voorgenomen

Kapelle – Inwoners kunnen voortaan vanuit huis een online melding doen van voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Via www.kapelle.nl kunnen inwoners snel en eenvoudig de datum, een tijdstip, een locatie en een babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) reserveren. Langskomen op het gemeentehuis is niet meer nodig. Met deze vorm van online dienstverlening staat gemak voor de burger centraal. De website is via computer, smartphone en tablet te gebruiken.

Vernieuwde website

Met de mogelijkheid om online aangifte te doen van een huwelijk of partnerschap breiden we onze online dienstverlening uit. En het levert flink wat tijdwinst op. Inwoners hoeven niet meer naar het gemeentehuis te komen, maar doen de complete aangifte thuis vanaf de bank via www.kapelle.nl. Met de online melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn we als gemeente op weg naar een dienstverlening die digitaal, toekomstbestendig en op de burger gericht is.

Veel zaken te regelen

Stellen met plannen voor een huwelijk of partnerschap hebben veel zaken te regelen. Eén van de eerste stappen is melding maken van het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Deze melding dient gemaakt te worden in de gemeente waar de gebeurtenis gaat plaatsvinden.

voorgenomen
Door Jeffpw at English Wikipedia project, CC BY 3.0,

DigiD

Om de online melding te doen, zijn van beide partners de DigiD-gegevens nodig. Daarnaast dienen ook scans van legitimatiebewijzen, ook van de getuigen, ge-upload te worden. De kosten voor de online aangifte kunnen direct via iDeal worden voldaan. Nadat de reservering door de gemeente is verwerkt, ontvangt men een bevestiging van de reservering. De melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap dient minimaal twee weken en maximaal één jaar voor de datum van het huwelijk of partnerschap te zijn goedgekeurd.

voorgenomen

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam