Opening verkeersveilige oversteek Oleanderhof

verkeersveilige oversteek
Foto: Google maps

Middelburg – De gemeente Middelburg en basisschool Oleanderhof hechten veel waarde aan een verkeersveilige oversteek van de Van Cittersweg in Arnemuiden. De oversteek is daarom met een aantal ingrepen aangepast. Deze vernieuwde oversteek wordt vandaag feestelijk geopend.

Om de opening te vieren zingen alle leerlingen een liedje dat gaat over veilig oversteken. Vervolgens wordt het lintje doorgeknipt door het jongste en het oudste kind van de school, samen met wethouder Aalberts.

Onderwijs

Voor de scholieren is dit de start van lessen over veilig oversteken. De school besteedt in haar verkeerseducatielessen aandacht aan het oversteken van de Van Cittersweg door basisschoolkinderen, zowel te voet als met de fiets, zowel in situaties met begeleiding van een volwassene als zelfstandig.

Aanpassingen

Om de verkeersveiligheid bij de oversteek te verbeteren is de omgeving op een aantal punten aangepast.

  • De op- en afritten van het plateau op het kruispunt Van Cittersweg/Pereboomweie/Korenbloemlaan voor de wegvakken Van Cittersweg zijn steiler gemaakt.
  • De op het kruispuntvlak aan weerszijden van de zebrapaden gelegen middensteunpunten (gelijkvloers gelegen witte vlakken) zijn verhoogd en voorzien van een zuiltje en dwangpijl voor het autoverkeer.
  • Bestaande bebording (zebrapaden) is op dit kruispunt aangepast. Er zijn grote borden geplaatst aan weerszijden van het begin van het kruispunt op de Van Cittersweg met de aanduiding zebrapaden, adviessnelheid 30 km/h en de aanduidingen Schoolzone en Sportzone.
  • De openbare verlichting op het kruispunt is vervangen door ledlampen die wit licht gaan uitstralen.
  • De markering op het kruispuntvlak wordt op diverse plaatsen opgefrist, waardoor het kruispunt en de zebrapaden beter zichtbaar worden.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam