Ovonde bij Kruiningen officieel geopend

Kruiningen – Elke Zeeuw moet ’s avonds veilig kunnen thuiskomen. Daarom neemt Provincie Zeeland maatregelen om de wegen veiliger te maken. 100% verkeersveilig, daar gaan we voor. De afgelopen maanden is een ovale rotonde aangelegd bij Kruiningen. Deze ovonde vervangt de kruising van de Oude Rijksweg en de Burgemeester Elenbaasstraat. De belangrijkste toegangsweg naar Kruiningen is zo een stuk veiliger. Gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Jaap Sinke van gemeente Reimerswaal sprongen vandaag op een tandem om de ovonde officieel te openen.

Rustiger verkeer door ovonde

“Deze opening is eigenlijk de afsluiting van de Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid”, meldde gedeputeerde Van der Maas tijdens de opening. “We hebben allerlei activiteiten gehad, ook met scholen, om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. De aanleg van de ovonde past prima in het rijtje. Het verkeer rijdt nu veel rustiger. We hebben een flinke stap gemaakt om de omgeving van Kruiningen veiliger te maken. De aannemer heeft bovendien goed meegedacht om de hinder voor de omgeving te beperken tijdens de werkzaamheden.”

Belangrijke toegangsweg Kruiningen

De kruising van de Oude Rijksweg en de burgemeester Elenbaasstraat was lange tijd een gevaarlijk kruispunt, vooral voor fietsers van en naar het NS-station. Auto’s raasden er vaak met hoge snelheid voorbij. Om de situatie te verbeteren, is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een ovale rotonde met overzichtelijke fiets- en voetgangersoversteken. Met de ovonde is de belangrijkste toegangsweg naar Kruiningen een stuk veiliger geworden. Ook voor fietsers is de ovonde een grote verbetering; het is voor hen veiliger om over te steken. Een mooie mijlpaal voor Provincie en gemeente Reimerswaal.

Provincie heeft oog voor veiligheid

Wethouder Sinke blij met het resultaat. “Het was hier onoverzichtelijk en gevaarlijk. Als gemeente zijn we blij dat het zo is opgeknapt. Fijn dat de Provincie oog heeft voor verkeersveiligheid. Het project is bovendien vlotjes en vlekkeloos verlopen. We hebben geen overlast of klachten gehad.”

Aandacht voor bushaltes

Er gebeurt nog meer rondom Kruiningen. Bij de aanleg van de ovonde zijn de bushaltes langs de Oude Rijksweg helemaal vernieuwd. De bushaltes zijn opgehoogd, zodat reizigers met een motorische beperking makkelijk kunnen in- en uitstappen. Daarnaast zijn de haltes voorzien van geleidelijnen voor reizigers met een visuele beperking.

Verbetering doorstroming op Oude Rijksweg

Ook de aansluiting van de Oude Rijksweg met de Zanddijk is verbeterd. De Oude Rijksweg is een belangrijke uitwijkroute (U-route) op het moment dat de A58 gestremd is. Tot voor kort moest het verkeer op de uitwijkroute voorrang verlenen aan verkeer op de Zanddijk. Die situatie is nu gewijzigd. Daardoor verbeteren de doorstroming op de uitwijkroute én de veiligheid van overstekende fietsers.

© Provincie Zeeland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

In Olst-Wijhe stroomt de liefde voor lokale ondernemers

Olst-Wijhe - ‘Hier stroomt de liefde’. Met die mooie woorden lanceert de gemeente Olst-Wijhe deze week een bijzondere campagne. Het doel? Aandacht...

Kolhorn heeft cortenstalen strijkmolen langs Molenkolk

Kolhorn - Een cortenstalen molentje is langs de Molenkolk in Kolhorn geplaatst. Hier heeft ooit één van de strijkmolens van Schagerkogge...

Persleiding door dijk in Krimpen geboord

Krimpen aan den IJssel - Een persleiding van ruim een halve meter diameter is met een enorme boor door de dijk...

Voetafdruk van één van de eerste Heilooërs ontdekt

Heiloo - In Zuiderloo wordt sinds begin april archeologisch onderzoek gedaan. Op dinsdag 19 mei is door archeologen van Archol een...

Voorstel opheffing deel Maarssenbroekseslag Stichtse Vecht

Stichtse Vecht - Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel aan de gemeenteraad om de Maarssenbroekseslag tussen de Floraweg...