Van Hattumhuis Ellewoutsdijk krijgt € 30.000 van het Oranje Fonds

foto: gemeente borsele

De Stichting Van Hattumhuis Ellewoutsdijk krijgt een bijdrage van €30.000 van het Oranje Fonds. De bijdrage van het Oranje Fonds is specifiek bedoeld voor de inrichting van een nieuwe professionele keuken in het dorpshuis van Ellewoutsdijk, met minder dan 400 inwoners de kleinste kern van de gemeente Borsele. De nieuwe keuken is onderdeel van een omvangrijke renovatie en herinrichting van het dorpshuis, zoals vastgelegd in een verbouwingsplan. De totale kosten daarvan worden geraamd op €230.000. De gemeente Borsele neemt hiervan bijna €160.000 voor haar rekening. Het resterende bedrag, voor onder andere audiovisuele voorzieningen en meubilering, zal door fondswerving en zelfwerkzaamheid worden ingebracht. 

Plan

Het verbouwingsplan is opgesteld in samenspraak tussen bestuur, beheerster van het dorpshuis en vertegenwoordigers van de gemeente Borsele en is getoetst aan de wensen en ideeën van de bewoners van Ellewoutsdijk. Naast een nieuwe keuken omvat het plan een aantal bouwkundige aanpassingen om het dorpshuis gezelliger en beter toegankelijk te maken voor een breder publiek. Zo wordt de grote zaal onder meer voorzien van daglichttoetreding en wordt zowel de entree als de toiletruimte rolstoeltoegankelijk gemaakt. Doel van de verbouwing is het vergroten van de gebruiksmogelijkheden en het daadwerkelijk gebruik.

Groeien

Het is de gezamenlijke ambitie van de beheerster en het bestuur om het Van Hattumhuis te laten uitgroeien tot het sociale zwaartepunt van Ellewoutsdijk en een sociaal-cultureel pareltje in het Landschapspark Borsele. Om dat laatste te realiseren zullen in de toekomst naast activiteiten voor de dorpsbewoners ook activiteiten worden georganiseerd die interessant zijn voor een breder publiek. De gedachten gaan daarbij onder andere uit naar exposities, lezingen, voordrachten en kleinschalige voorstellingen.

Heropening volgen jaar?

Alle betrokkenen hopen het gerenoveerde Van Hattumhuis voor het eind van het jaar feestelijk te kunnen heropenen. Tot de aanvang van de verbouwing is het dorpshuis overigens, behoudens op maandag, elke middag geopend. Rianne van Dalen, beheerster van het Van Hattumhuis: ‘Iedereen die verlegen zit om een praatje, is welkom’.

 

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam