Welkom mensenrechtenverdediger Diana Mailosi uit Zimbabwe

Welkom mensenrechtenverdediger
mensenrechtenverdediger Diana

Middelburg – In het kader van ‘Shelter City’ is mensenrechtenverdediger Diana Mailosi uit Zimbabwe drie maanden lang te gast in Middelburg. Diana strijdt in Zimbabwe voor LHBT, oftewel lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele personen en transgenders. Een onderwerp waar ook de gemeente Middelburg zich als ‘regenboogstad’ sterk voor maakt. De bedoeling is dat Diana Mailosi in Middelburg op adem komt en vervolgens met nieuwe energie, kennis en een breder netwerk terugkeert naar haar land.

Mensenrechtenverdediger Diana Mailosi is een bekende en openlijk lesbische vrouw in Zimbabwe. Zimbabwe staat bekend als één van de minst vriendelijke landen ter wereld op LHBT-gebied. Mensenrechtenverdedigers zoals Diana die strijden voor de rechten van LHBT hebben in Zimbabwe te maken met discriminatie, uitsluiting, geweld, of arrestatie. Diana zet zich in om de zelfredzaamheid van LHBT-mensen te vergroten. Ook heeft ze meegewerkt aan het onderzoek van de Verenigde Naties naar de mensenrechten in Zimbabwe. Dit resulteerde in tien aanbevelingen op het gebied van seksuele oriëntatie en gender identiteit aan de Zimbabwaanse regering.

Samenwerking

De gemeente Middelburg regelt onderdak voor Diana Mailosi van 6 maart tot 1 juni 2018. Zij werkt hiervoor samen met Woongoed, Stichting Present en University College Roosevelt (UCR). Diana krijgt een werkplek bij de UCR en begeleiding van een studente. Deze samenwerking stelt haar in staat om kennis te verbreden en te delen op het gebied van mensenrechten.

Vijfde mensenrechtenverdediger in Middelburg

De gemeenteraad van Middelburg heeft jaren geleden besloten tot deelname aan Shelter City. Diana Mailosi is na James Ninrew Dong, Hena Gul, Svitlana Valko en Janak Raut de vijfde mensenrechten-verdediger in Middelburg. Shelter City is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en wordt landelijk gecoördineerd door de mensenrechtenorganisatie Justice and Peace. 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam