Home Regio Nijmegen Debuterende schrijvers voor het voetlicht in Avond van Debutanten

Debuterende schrijvers voor het voetlicht in Avond van Debutanten

Nijmegen – Op woensdagavond 19 februari zijn bij boekhandel Dekker v.d. Vegt tijdens de ‘Avond van de Debutanten’ vijf debuterende schrijvers te gast. Marjolein Beumer, Annemarie Haverkamp, Joep Stapel, Judith Maassen en Fen Verstappen dragen voor uit eigen werk en vertellen over hun schrijfervaringen en ambities.

Kersverse literatuur debutanten

Tijdens de ‘Avond van de Debutanten’ maken bezoekers kennis met kersverse literatuur door auteurs van de toekomst. De avond wordt verzorgd door Dekker v.d. Vegt in samenwerking met de Bibliotheek Gelderland Zuid.

Marjolein Beumer

Scenarioschrijfster en voormalig actrice Marjolein Beumer debuteerde onlangs met haar boek ‘Zonder publiek’. Een pakkend boek over een Grande Dame van het toneel die haar geheugen begint te verliezen en afhankelijk wordt van haar dochter. Beumer is vooral bekend als scenarioschrijfster van de succesvolle Soof-films.

Judith Maassen

Het debuut ‘Het nabestaan van Anna Portier’ van Judith Maassen is afwisselend ontroerend, hard en droogkomisch. Ze vertelt met veel zeggingskracht over waarom een schildpad geen goede hond is, over rouw en over het sterven van je eigen, hoogstpersoonlijke dood. Maassen is de impresario van haar broer Theo Maassen en werkt als tekstschrijver voor de CPNB.

Joep Stapel

Joep Stapel komt vertellen over zijn debuutroman ‘Kaf’, een sprankelende roman over liefde, verlies, spijt en de hunkering naar een ander leven. Stapel is muziekrecensent bij NRC Handelsblad en literair recensent bij Tzum.

Annemarie Haverkamp

Annemarie Haverkamp is geen onbekende in het Nijmeegse. Ze schrijft columns over haar gehandicapte zoon Job in De Gelderlander en is hoofdredacteur van studentenmagazine VOX. Met haar debuut ‘De achtste dag’ won ze de Bronzen Uil 2019. Haar roman gaat over de liefde voor een vrouw en een kind, en over de vraag wat we achterlaten als we sterven.

Fen Verstappen

Tot slot is Fen Verstappen te gast. Haar roman ‘Moeder af’ is een fijne novelle over een dochter die moeder wordt en een moeder die moeder-af is als ze na een hersenbloeding in comateuze toestand raakt. Verstappen studeerde filosofie en werkt als copywriter.

Kaartverkoop

De Avond van de Debutanten duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Kaartjes kosten € 7,50 voor bibliotheekleden en studenten, € 10,00 voor overige bezoekers. Kaartverkoop via www.obgz.nl/agenda en bij de kassa van Dekker v.d. Vegt Boekverkopers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

HorecaTegoed gelanceerd voor gift aan jouw favoriete horecagelegenheid

Help jouw favoriete horecagelegenheid - Foto: © Bar Baarsch Amsterdam Amsterdam - Om de horeca een hart onder...

Milieustraat Helmond vanaf 30 maart tijdelijk gesloten

Helmond - De milieustraat aan de Gerstdijk in Helmond is met ingang van aankomende maandag (30 maart) voorlopig gesloten vanwege het...

Uitbreiding TOGS-regeling voor ondernemers in de non-food

Nederland - Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming...

Kerkelaan Heiloo tijdelijk open voor landbouwverkeer

Heiloo - De N242 is vanaf maandag 30 maart toegankelijk voor al het verkeer. Landbouwverkeer mag dan geen gebruik...

Actie Westfries museum: Voor welke held knip jij een duif?

Nederland - Het zijn moeilijke tijden, maar er gebeuren gelukkig ook hartverwarmende dingen. Terwijl het coronavirus om zich heen grijpt, zijn...