Fase twee van bouwproject De Sprenkel van start

0
47
Wethouder Bollen graaft een stukje mee - Foto: gemeente Sint Anthonis


Sint Anthonis – De tweede fase van bouwproject De Sprenkel gaat van start. Van de grond af aan worden acht woningen gebouwd aan de Deken Molmanstraat, afgestemd op de wensen van de toekomstige bewoners.

Acht woningen op maat in De Sprenkel

Fase twee van De Sprenkel bestaat uit acht woningen, waarvan zes koop- en twee huurwoningen. Hartman Bouwbedrijf gaat de woningen bouwen. De graafwerkzaamheden zijn inmiddels verricht. Wethouder Wouter Bollen zette daarbij de eerste schop in de grond. “Waar we als gemeente naartoe willen, is dat de bewoners bij de bouw van hun woning zelf vorm kunnen geven aan hun huis. Daar is De Sprenkel een goed voorbeeld van”, aldus wethouder Bollen. “Van ontwerp tot aan de afwerking hebben de bewoners inspraak en keuzemogelijkheden. Deze betrokkenheid en participatie leiden tot een resultaat waar we allemaal trots op zijn. Zo zien we het graag.”

Hechte buurt

In de reeds voltooide eerste fase van het bouwproject bleek de nauwe samenwerking met de bewoners ook een groot succes. Hierbij werden maar liefst tien woningen gebouwd en werd bij de oplevering het stokje symbolisch overgedragen aan de nieuwe groep, die nu in fase twee aan de slag gaat. “Zo’n samenwerking levert in de praktijk zelfs meer op dan een woning naar wens. We zien ook dat mensen al een relatie opbouwen met de toekomstige buren. Zodra je de sleutel van je woning krijgt, ben je dus ook al deel van de buurt. Hetzelfde zullen we nu ook bij de groep van fase twee zien”, aldus de wethouder. De oplevering van de woningen staat gepland voor het 4e kwartaal van 2019.

Vastgoedregisseur B.V.

Vastgoedregisseur BV. begeleidt de groep bij de realisatie van hun wensen voor de woningen. Deze samenwerking verloopt voortvarend. De voorbereidingen voor het volgende project – Op de Beek – worden ook al getroffen. Daarvoor organiseert Vastgoedregisseur B.V. op 21 februari een informatiebijeenkomst. Geïnteresseerden zijn hier van harte welkom om het gesprek aan te gaan. Meld je aan via info@samenbouwen.in en ontvang de uitnodiging met alle informatie. Met dezelfde betrokken werkwijze beloven ook hier woningen op maat uit voort te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here