Griftdijk afgesloten van 4 juni – 14 in Nijmegen

Griftdijk
Foto: © Wesley Weijers - Regio Online

Nijmegen  – Op de kruising Griftdijk Noord – Terralaan wordt een rotonde aangelegd voor het verbeteren van de doorstroming van het verkeer. De rotonde sluit ook een deel van het verkeer van de nieuwe wijk Grote Boel aan op de Griftdijk.

Tijdelijke afsluiting

Vanwege de werkzaamheden wordt van maandag 4 juni tot zaterdag 14 juli de Griftdijk ter hoogte van de Terralaan afgesloten voor verkeer en is er een omleidingsroute. Tijdens de afsluiting kan de bus de eerste vier weken nog langs de werkzaamheden, daarna volgt de bus ook de omleidingsroute.

Voorbereidingen gestart

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart met o.a. het verleggen van kabels en leidingen. De omleiding loopt van 4 juni tot (naar  verwachting) 14 juli vanaf de Graaf Alardsingel via de Margaretha van Mechelenweg, Keizer Hendrik VI-singel naar de Griftdijk en andersom.

Fietsers en voetgangers

Fietsers worden omgeleid via de Van Boetzelaerstraat en de Volsellastraat en andersom. Voetgangers worden langs de werkzaamheden geleid.

Bus

Tijdens de afsluiting kan de bus de eerste vier weken nog langs de werkzaamheden. Van maandag 2 juli tot zaterdag 14 juli gaat de bus gebruikmaken van dezelfde omleiding als de rest van het verkeer. Busmaatschappij Breng zal de reizigers hierover informeren op de haltes en op hun website.

Onderdeel van verkeersmaatregelen

De aanleg van de rotonde is een onderdeel van het raadsbesluit uit 2016 over het verkeer op de dijk. Meer informatie over het besluit vindt u hier:https://www.waalsprong.nl/verkeersmaatregelen-op-de-griftdijk/

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam