Verblijfsontzegging extra instrument om overlast in Hatert aan te pakken

Stadswachten - Foto: Door Onderwijsgek at nl.wikipedia, CC BY-SA 3.0 nl, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15959512

Hatert – Deze week is een deel van Hatert aangewezen als gebied waarin de burgemeester aan personen die overlast veroorzaken, een verblijfsontzegging kan opleggen. De aanwijzing is een extra instrument om overlast tegen te gaan en is per direct van kracht.

Verblijfsontzegging vanwege overlast jongeren

De burgemeester neemt deze maatregel vanwege de overlast, die een aantal jongeren veroorzaken rondom met name de Cruyff Court aan de Couwenbergstraat in Hatert. Het is één van de maatregelen waarmee gemeente en politie de overlast in de buurt willen verminderen en de veiligheid vergroten.

Al jaren sprake van gedoe

Al sinds een aantal jaren is er sprake van overlast, zoals drugshandel, intimiderend gedrag, geschreeuw en auto- en scooterverkeer dat gevaar oplevert. Het gaat om een groep jongeren van 18 personen tussen de 16 en 18 jaar oud, maar ook over een enkeling die wat ouder is. Deze groep is al enige tijd geleden gewaarschuwd dat ze in beeld zijn bij politie en gemeente.

Handhavers hebben nu extra mogelijkheden

Wanneer de handhavers vanaf nu jongeren betrappen op zaken zoals hinderlijk gedrag, baldadigheid en samenscholing, krijgen ze eerst een officiële waarschuwing. Daarna wordt er meteen bekeurd en reikt de politie naast een bekeuring ook een verblijfsontzegging uit, variërend van 2 tot 12 weken.Burgemeester Bruls licht zijn besluit toe: “Er is op deze plaats sprake van hardnekkige overlast. Ik wil alle instrumenten benutten om hier, in het belang van de wijk, een halt aan toe te roepen”.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam