Zuivere Koffie met Gerson Main is gratis bakkie cultuur

zuivere
Gerson Main op Zuivere Koffie

Nijmegen – Zuivere Koffie is terug van weggeweest! Een avondvullend programma van Cultuur op de Campus en de Bibliotheek Gelderland Zuid met muziek, literatuur en natuurlijk: veel koffie. Elke editie duikt diep in de literaire ziel van een muzikale gast. Op 7 december trapt ZUIVERE KOFFIE af met zanger, schrijver en poëet Gerson Main, bekend van ‘De beste Singer-songwriter van Nederland’.

Zuivere Koffie, lekker bakkie cultuur

Cultuur op de Campus en Bibliotheek Gelderland Zuid organiseren sinds enkele jaren het terugkerende programma ZUIVERE KOFFIE. ZUIVERE KOFFIE is een programma dat de verbinding opzoekt tussen muziek en literatuur. Deze disciplines liggen namelijk veel dichter bij elkaar dan menigeen denkt: ze beïnvloeden en versterken elkaar op vele vlakken. Juist deze wederzijdse beïnvloeding inspireerde Cultuur op de Campus en Bibliotheek Gelderland Zuid tot het maken van een programma waarin beide disciplines naar voren komen. De muzikale gast verzorgt een semi-akoestisch optreden, maar wordt op deze avond ook sterk aan de tand gevoeld wat betreft zijn of haar literaire voorkeuren.

Gerson Main

Gerson Main, te gast bij ZUIVERE KOFFIE op 7 december, was finalist in het programma De Beste Singer-songwriter van Nederland. Hij schrijft prachtige teksten als: ‘’We zijn allemaal wandelende etalages die tentoonstellen datgene dat het wandelen ons tot nu toe heeft gebracht.” en “Zolang je al leeft, zolang hebben ze je leven al niet van je af kunnen pakken. Zolang ben je al onsterfelijk.” Wil jij ook weten wat er achter deze artiest en zijn teksten schuilgaat? Mis deze editie van Zuivere Koffie niet! Entree is gratis.

Wat is Zuivere Koffie?

Het begon in 2015 met Dave von Raven en Arjan Spies van nederbeatgroep The Kik, en ontving in juni van dat jaar het Tilburgse duo Boef en de Gelogeerde Aap, die hip-hop, dubstep en Nederlandstalige rap door de blender gooien. Ook week het event voor de gelegenheid uit naar verscheidene Nijmeegse festivals. Tijdens Koningsdag op Oranjepop met Rocco Ostermann (Donnerwetter en Shaking Godspeed) en André Manuel (o.a. Fratsen), die daar aan stevige ondervraging werden onderworpen. Op het Valkhof Festival sloot ZUIVERE KOFFIE af met Aafke Romeijn, vooral bekend als zeer getalenteerd muzikante, met scherpe Nederlandstalige teksten.

Waar en wanneer

Donderdag 7 december 2017 van 19.30-20.30 uur
Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen
Entree: gratis!

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam