Broers uit Spijkenisse zouden dochters jaren hebben misbruikt

Spijkenisse – Twee broers uit Spijkenisse (50 en 53) die hun twee dochters en een nichtje seksueel misbruikt zouden hebben, hoorden vanmiddag 26 maanden en 18 maanden cel tegen zich eisen. Allebei de verdachten ontkenden tijdens twee emotionele zittingen  : ,,Zij wilde altijd al aandacht hebben.”

Hun ontkenning staat haaks op de met tranen doorspekte verklaring van een van de slachtoffers. ,,Je was een goeie oom, maar het vertrouwen dat ik als meisje in je had, heb je verschrikkelijk misbruikt. Als je enig gevoel had, zou je je dood schamen. Net als die familieleden die doen alsof er niets aan de hand is”, vertelde de nu volwassen vrouw. Het misbruik van de meisjes zou vanaf 1999 zijn gepleegd, meestal in de woning in Spijkenisse waar de oma van de slachtoffers de scepter zwaaide.

Om allerlei redenen woonden haar zoons of haar kleinkinderen langere en kortere tijd bij haar in. Het was een zoete inval Maar in de woning van oma in Spijkenisse zouden haar kleindochters tussen 1999 en 2004 wel zijn misbruikt.

De eens zo hechte Chileense familie is nu verscheurd in twee kampen. ,,Of misschien moet ik zeggen: drie. Want er zijn ook familieleden die gewoon niks met de zaak te maken willen hebben”, constateerde de rechter.

Ontkenningen

De twee verdachten, broers van 50 en 53 jaar, zouden het misbruik in de woning van hun moeder hebben gedaan. De aanklager geloofde hun ontkenningen niet en eiste een celstraf van respectievelijk 18 en 26 maanden.

Een van de dochters gaf snikkend voor de rechter aan rond haar 15de regelmatig te zijn misbruikt door haar 50-jarige oom. ,,Ik snap niet dat ik toen niet heb gegild”, aldus de nu volwassen vrouw.

De twee broers kregen van de rechter beiden de vraag voorgelegd waarom hun kinderen zulke ernstige beschuldigingen zouden uiten, als er niks van waar zou zijn. ,,Ik had haar telefoon afgepakt. Misschien is dat het. Ze belde voor 300 euro per maand en dat kon ik betalen”, zei de oudste verdachte. Zijn broer, die de dochter van een derde broer zou hebben misbruikt: ,,Zij wilde altijd al aandacht hebben.”

Familieberaad

Volgens de dagvaarding dateert het eerste misbruik van 1999. De zaak kwam echter pas in 2014 aan het licht. De door de jongste broer misbruikte vrouw kwam toen in gesprekken met haar twee nichtjes tot de conclusie dat er heel veel mis was in de familie.

Daarop volgde familieberaad in kleine kring. De oma zette haar jongste zoon direct buiten de deur. ,,Maar ik woon nu weer bij mijn ouders’’, zei de man in de rechtbank.

,,Ik lees in het dossier dat u een keer bij de buren de boel kort en klein heb geslagen en dat u daar zelf niets meer van weet. Bent u soms ook de dingen vergeten waarvoor u vandaag terecht staat?” vroeg de rechter. ,,Nee, ik heb nooit zoiets gedaan”, was het antwoord.

De zwaarste eis kreeg de oudste van de twee broers te horen. Hij zou zijn twee dochters hebben misbruikt. Beide mannen blijken in het verleden al eens veroordeeld te zijn geweest voor een zedendelict. Naast de celstraf vroeg het nichtje, dat in de zittingszaal haar verhaal durfde te doen, om 1.200 euro smartengeld.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam