Capelle blij met nieuwe huurder in Rivium

Capelle aan den IJssel – Het Rivium is in trek: steeds meer bedrijven kiezen ervoor om zich op het Capelse bedrijventerrein te vestigen. Onlangs verhuisden BOVAG en ingenieurs- en innovatiebureau TWTG naar het Rivium.

Wethouder blij

“Heel mooi dat TWTG kiest voor het Rivium. Ik vind het fijn dat we in Capelle zo’n vooruitstrevende innovatie-club, met slimme, jonge ingenieurs, een mooie plek kunnen bieden.” Aldus Wethouder Eric Faassen (economische zaken).

Gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme hardware

Voor TWTG, gespecialiseerd in het ontwikkelen van slimme hardware in verschillende grootindustriële sectoren en eerder gevestigd in het Rotterdamse Schieblok, is het nieuwe kantoor aan de Schaardijk een grote stap.

Bedrijf groeit enorm

“Een grote stap die nodig is, want we groeien enorm. We werken steeds meer met grote marktbepalende organisaties. Deze omgeving en dit pand past bij onze internationale groeiambities. Daarnaast zijn we heel erg gefocust om onze bedrijfscultuur van jonge ingenieurs te bewaken; ons personeelsbestand groeide met ruim 150% in vergelijking met vorig jaar. We zijn letterlijk uit onze eerdere locatie gegroeid en snel. Het nieuwe kantoor moest een nieuw huis voor onze familie zijn en dat is het.” Aldus CEO Goran Gavric.

Kantoor met terras valt in de smaak

Hoewel het Rivium prachtige weg-, water- en ov-verbindingen heeft, blijkt ook de goede bereikbaarheid per fiets in de smaak te vallen. TWTG-COO Dimer Schaefer: “Wat onze jongens typeert is hoe snel ze zich hebben aangepast aan de nieuwe werkomgeving. Het nieuwe kantoor ligt net buiten het centrum van Rotterdam. Geen probleem vinden ze. Dan pakken we toch lekker de fiets? Het is een schitterend stuk om vanuit Rotterdam te fietsen. Oh, ons kantoor ligt niet meer direct aan de Biergarten? We hebben nu een kantoor met een terras over het water. Dan roepen we samen toch een barbecue-vrijdag in het leven?”

Economische motor

Faassen: “Het Rivium biedt prachtige mogelijkheden. Dicht bij de Rotterdamse haven, de luchthaven, hogescholen, universiteiten en naast prachtige weg- en OV-verbindingen naar het Europese achterland. Het Rivium ligt binnen de economische motor van Europa. Ook voor TWTG blijkt dat de reden om zich hier te vestigen. Daar zijn we best trots op. ”

Rivium ondergaat transformatie

Het bedrijvenpark Rivium ondergaat de komende jaren een ware transformatie. Naast kantoren komen er ook woningen en voorzieningen die het gebied meer geschikt moeten maken voor ontmoetingen en levendigheid. Daarbij ziet de gemeente de grenzen tussen wonen, werken en recreëren steeds meer vervagen. Met de Erasmus Universiteit op een steenworp afstand is het Rivium een kansrijke woonlocatie voor bijvoorbeeld hoogopgeleide jonge professionals.

Plannen om woningen te realiseren

Verschillende marktpartijen willen graag woningen op het Rivium realiseren met daarbij passende voorzieningen als een buurtsuper en horeca. De ambities voor het nieuwe Rivium staan in het gebiedspaspoort, dat in de gemeenteraad van 12 maart wordt besproken. “Daarmee zorgen we ervoor dat alle ontwikkelingen op het Rivium bijdragen aan de levendigheid, duurzaamheid en bereikbaarheid van het gebied. En dat wonen, werken en de voorzieningen elkaar versterken,” aldus Faassen.

Capelle blij met nieuwe huurder in Rivium
Jeffrey Groenhttps://www.regioonine.nl
Ik ben Jeffrey en ik ben de woordvoerder van Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

ARTIS lanceert museum over de mens

ARTIS opent eind volgend jaar de deuren van een nieuw museum: het ARTIS-Groote Museum. Het Groote Museum gaat over de mens. Het geeft inzicht...

Leefbaar Krimpen wil verruiming winkelopening op zon- en feestdagen

Krimpen aan den IJssel - Leefbaar Krimpen gaat zich sterk maken voor de verruiming van de openingstijden van de winkel op...

Stuk Romeins aquaduct gevonden in Nijmegen

Nijmegen - In Nijmegen is een deel van het Romeinse aquaduct gevonden dat tussen Berg en Dal en Nijmegen liep. Aan...

Aanrijtijden ambulances naar Krimpen zorg voor D66 en SGP

Krimpen aan den IJssel - De ondermaatse aanrijtijden van ambulances naar Krimpen aan den IJssel waren voor D66 en SGP opnieuw...

Meer ruimte terrassen Breda vanaf 1 juni

Breda - Bredanaars en horecaondernemers staan te popelen: vanaf maandag 1 juni om 12.00 uur mogen de bestaande terrassen en horecazaken...