D66 wint scholierenverkiezingen na debat op Krimpenerwaard College

Krimpenerwaard College Leerlingen in debat rondom stellingen - Foto: D'66 Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – Woensdag 21 Februari gaven de politieke partijen uit Krimpen aan den IJssel acte de préséance op het Krimpenerwaard College. In diverse sessies met 6VWO en 4HAVO scholieren gingen de politici met de jongeren rondom een aantal stellingen met elkaar in debat.

Stem van Krimpen beste lokale partij

Aan het einde van de ochtend brachten tweeënnegentig 4HAVO scholieren hun stem uit. Na het tellen van de stemmen bleek dat D66 met 33% van de stemmen als grote winnaar uit de bus kwam. Stem van Krimpen was tweede met 14% en Groenlinks met 13% op nummer drie.

Duurzaamheid zonder zonnepanelen

Uit de debatten en discussie bleek dat de jongeren van het Krimpenerwaard College veel belangstelling tonen voor duurzaamheid. Echter in zonnepanelen geloven ze niet zo erg. Windmolens in onze gemeente plaatsten vinden ze helemaal nog niet zo een gek idee.

D66 pleitte ook hier voor zondagsvrijheid. De scholieren trekken de zondagsrust sterk in twijfel. Op de vraag van een scholier ‘Waarom mag cafetaria de Krim wel op zondag open en de Jumbo niet’, kon fractievoorzitter van de SGP Ruissen geen adequaat antwoord geven.

Zondagsvrijheid belangrijk voor jongeren

‘Met zondagsvrijheid pleitten wij ervoor dat iedereen de vrijheid heeft eigen keuzes te maken, zonder de ander daarbij onnodig te hinderen. Wat ons betreft gaat het hier niet alleen om het mogelijk maken van koopzondagen.‘ aldus lijsttrekker Arjan Neeleman. ‘Wij willen dat algemeen erkend wordt dat de zondag, net als elke andere dag, door ieder mens anders ingevuld wordt. Ook in Krimpen. Of je nu een rondje gaat fietsen door de polder, gaat rommelen in de tuin, een evenement wilt organiseren, naar de kerk gaat of graag boodschappen wil doen. Men moet zelf de keuze kunnen maken hoe men de zondag invult, uiteraard met wederzijds respect.’

Opnieuw winst voelt goed

D66 Krimpen aan den IJssel is verheugd dat zij ook dit keer de scholierenverkiezingen overtuigend winnen. ‘Het geeft aan dat ons gedachtegoed zeker ook bij de jongeren in onze samenleving leeft. Decennialang wordt de Krimpense politiek door conservatieve partijen klemgezet. Het wordt eens tijd dat ook Krimpen aan den IJssel oog heeft voor de toekomst van haar jongeren!’ zo besluit Neeleman.

In het kader van de verkiezingen stonden de lessen Maatschappijleer van het Krimpenerwaard College in het teken van politiek. Een leerzame dag voor leerlingen en politici om het debat met elkaar aan te gaan.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam