Drie wereldtoppers gestrikt voor marathon Rotterdam

Rotterdam – Het belooft een spannende strijd te worden tijdens de marathon van Rotterdam, bij de vrouwen . Bovendien ligt een zeer snelle tijd in de lijn der verwachtingen. De organisatie heeft namelijk drie wereldtoppers weten te strikken.

Op zondag 9 april zullen de Keniaanse Lucy Karimi, de Bahreinse Eunice Chumba en de Ethiopische Meskerem Assefa aan de start verschijnen. Karimi heeft van die drie vrouwen het snelste persoonlijk record (2.24.46) maar daar doen Chumba (2.25.00) en Assefa (2.25.12) nauwelijks voor onder.

Karimi won in haar loopbaan al vier marathons en is daarmee licht favoriet. Maar Chumba (derde op de marathon van Amsterdam in oktober) en Assefa (recentelijk winnares van de marathon van Houston) zullen, nadat de gangmakers zijn verdwenen, de Keniaanse vermoedelijk goed partij weten te bieden. De organisatie verwacht dan ook dat de vrouwen elkaar opjutten naar een tijd rond de 2 uur en 23 minuten. Ter vergelijking, vorig jaar won de Ethiopische Letebrhan Haylay in een tijd van 2.26.15.

Ruth van der Meijden zal de Nederlandse eer bij de vrouwen hoog houden. Zij werd vorig jaar in Amsterdam nationaal kampioen op de marathon. Van der Meijden liep daarbij een persoonlijk record van 2.33.42.

Mannen

De organisatie maakte al in een eerder stadium het deelnemersveld bij de mannen bekend. De Kenianen Marius Kimutai en Laban Korir zijn daar de meest in het oog springende namen. Wat betreft de Nederlanders zal de strijd gaan tussen Michel Butter, Abdi Nageeye en Khalid Choukou. Zij zullen proberen binnen 2 uur en 10 minuten op de Coolsingel te finishen. Dat lukte nog nooit een Nederlandse man.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Van Liempd nieuwe directeur Pieter Vermeulen Museum en BRAK!

Velsen - Erwin van Liempd wordt de nieuwe directeur-bestuurder van BRAK! Science Center Kust en Klimaat en directeur van het Pieter...

Standbeeld voor Redo

Gorinchem - "Standbeeld voor Redo" was de titel van een brief van enkele stadsgenoten aan de burgemeester. Zij vroegen aandacht voor...

Hoogste zonnebloem in Dordrecht wedstrijd

Dordrecht -De gemeente Dordrecht organiseert deze zomer de wedstrijd ‘Heb jij de hoogste zonnebloem van Dordrecht?’. Zonnebloemen zorgen niet alleen voor...

Capellenaren positief over het leven in hun gemeente

Capelle aan den IJssel – Inwoners van Capelle aan den IJssel zijn tevreden over hun leven in de gemeente en in...

Expositie 34 in Galerie Alphen Art

Alphen aan den Rijn - Op zaterdag 30 mei opent de 34e expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Ook...