Excelsior ’20 eerste ambassadeur voor “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers”

ambassadeur
© Google streetview

Schiedam – Op zaterdag 2 februari om 10.00 uur overhandigt regionaal ambassadeur “Maak een Punt van Nul” van de metropoolregio Rotterdam Den Haag Peter Meij (wethouder van Ridderkerk) de toolkit en het insigne van “Maak een Punt van Nul” aan algemeen voorzitter Ruud de Leede van Excelsior ’20 in Schiedam. Daarmee wordt de club de eerste ambassadeur onder sportclubs in de regio voor deze aanpak. De overhandiging vindt plaats in het clubhuis van de vereniging.

In Zuid-Holland raken jaarlijks 5.500 mensen zo ernstig gewond in het verkeer dat ze voor een behandeling naar het ziekenhuis moeten. Gedrag van verkeersdeelnemers zelf speelt daarbij vaak een grote rol: te hard rijden, alcohol en drugs in het verkeer. Om dit te keren hebben de samenwerkende overheden de handen ineen geslagen voor “Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers” (MVD01.). Vanuit de overtuiging dat ieder slachtoffer er een teveel is roepen ze organisaties, bedrijven, scholen, clubs en individuele verkeersdeelnemers op hun steentje bij te dragen aan veiligheid in het verkeer.

Ambassadeurs

Tientallen wethouders en ondernemers en een gemeente zijn al ambassadeur voor “Maak een Punt van Nul”. Ook sportclub Excelsior ’20 heeft te kennen gegeven ambassadeur te willen worden en is daarmee de eerste sportclub in de regio. De club is al actief met een onderdeel van MVD01., de campagne “Bob in de sportkantine”. Als ambassadeur gaan ze hun inzet voor verkeersveiligheid verbreden, bijvoorbeeld door ook aandacht te besteden aan fietsverlichting. Ook zullen ze de ambitie voor “Nul” actief uitdragen, bijvoorbeeld met de campagnebanner langs het veld en uitingen op de digitale schermen.

Trots om de 0 te houden

“Iedere doelman wil in een wedstrijd de 0 houden. Daar kan je mee thuis komen. Die 0 is niet alleen te danken aan de keeper, de rest van het team is ook belangrijk. Voor Excelsior ’20 is veiligheid heel belangrijk. Zowel op het veld als op weg naar wedstrijden en trainingen. Wij willen er voor zorgen dat ook op dit gebied de 0 wordt nagestreefd.”, aldus een woordvoerder van Excelsior ’20.

Peter Meij is blij met de betrokkenheid van Excelsior ’20.
“Geweldig, dat na de wethouders en een aantal bedrijven in onze regio ook deze club zich wil inspannen voor verkeersveiligheid. Een mooi voorbeeld voor andere clubs!”

Ook de Schiedamse verkeerswethouder Jeroen Ooijevaar is enthousiast:
“Ik ben er bijzonder trots op dat de eerste sportclub die zich verbindt aan deze campagne in onze gemeente is gevestigd. Samen gaan we voor nul, ook in Schiedam!”

Programma

De installatie van Excelsior ’20 als ambassadeur vindt plaats tussen een aantal jeugdwedstrijden door. Naast Peter Meij zal ook Jeroen Ooijevaar (wethouder van verkeer in Schiedam en ambassadeur voor MVD01.) aanwezig zijn en de club toespreken.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam