Food Innovation Academy ontvangt subsidie voor ‘Try & Taste-omgeving’

Vlaardingen – Food Innovation Academy ontvangt subsidie. Bedrijven uit de levensmiddelenindustrie ervaren al geruime tijd een tekort aan goed opgeleid personeel. Voor een aantal bedrijven was dit vijf jaar geleden aanleiding voor verkennende gesprekken op weg naar een goede food-opleiding in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Al snel sloten overheden en onderwijspartijen op MBO als op HBO niveau aan. Belangrijke doelstelling bij dit traject is het bijeen brengen van theorie en praktijk. De FIA zal naast haar opleidingsfunctie een ontmoetingsplaats voor de levensmiddelenindustrie in de regio worden.

Eerste helft 2019 gaat de opleiding die al enige tijd bestaat starten in het nieuwe pand van de Food Innovation Academy in Vlaardingen.

Food Innovation Academy – Try & Taste

Om de samenwerking met de partners verder te verankeren, wordt een Try & Taste-omgeving ingericht als kloppend hart van de sector naar buiten toe. Zo ontstaat een ontmoetings- en inspiratieplaats waar bedrijven, studenten, docenten, medewerkers en onderzoekers zich presenteren, samen leren, onderzoeken en samenwerken. Doel is het verbinden van vragen vanuit het bedrijfsleven met onderzoeken van studenten als onderdeel van hun onderwijsprogramma. Een plek ook waar klanten, leveranciers, leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs en andere gasten worden ontvangen en kennis maken met de thema´s voedsel, gezondheid en technologie. De Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft de ambitie een innovatielab te worden waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, creëren en inspireren.

Door financiële steun van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wordt de vorming van vijf regionale campussen versneld. De FIA profiteert hier van mee in de vorm van een subsidie van € 230.000.

Wethouder Frans Hoogendijk:
“Ik ben ontzettend blij met de komst van de Food Innovation Academy naar Vlaardingen. De campus is gericht op MBO/HBO studenten. Maar liefst 74% van het totaal aantal studenten in de regio is MBO/HBO student. Zij zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de banen in deze regio. Deze groep studenten is dus van groot belang voor de ontwikkeling van onze regionale economie.”

Meer informatie

Meer informatie over de Food Innovation Academy: http://foodinnovationacademy.nl

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam