Grote brand bij afvalverwerker Rotterdamse Waalhaven

Shell, misstanden, Rietschoof, Deltasport, Zuidhoek, Herkingen

Waalhaven, Rotterdam-Zondagavond is de brandweer om 19:19 gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Ophemertstraat in de Waalhaven in Rotterdam. Ter plaatste bleken er meerdere containers in de brand te staan op het terrein van een afvalverwerkingsbedrijf Renewi. De containers bevatten matrassen die in brand staan. De brand breidt zich uit waardoor ook huisvuil en andere spullen in de brand staan. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand en er is ook een schuimblusvoertuig ter plaatste.

Brand word geblust met behulp van de hoogwerker 

De brand word geblust met een hoogwerker en met behulp van het schuimblusvoertuig. Het havenbedrijf ondersteunt de brandweer om er voor te zorgen dat er voldoende water bij de brand komt. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat er geen spraken is van hinder. wel is er voor de zekerheid een NL-ALERT gestuurd naar omwonende in de buurt

Update’s brand waalhaven:

maandag 23 juli 2018 – 6:43

Brandweer heeft vannacht nog enkele uren geblust. Met oa een shovel is het vuil uit elkaar gehaald om goed te blussen. Rond 4 uur werden de blusslangen weer ingepakt en gingen de laatste voertuigen retour naar de kazerne.

maandag 23 juli 2018 – 0:09

De rookontwikkeling is flink afgenomen. Brandweer is nog zeker enkele uren aan het blussen.

zondag 22 juli 2018 – 21:51

Met een kraanwagen wordt het vuil uit elkaar getrokken om de brand volledig uit te maken. Brandweer verwacht dat het blussen nog enkele uren gaat duren.

zondag 22 juli 2018 – 21:36

Meetploegen van de brandweer controleren de omgeving op rook en stankoverlast.

zondag 22 juli 2018 – 20:55

Omdat veel rook vrijkomt bij het blussen, kan dat (stank)overlast geven in de omgeving. Daarom is zojuist een NL-Alert verzonden met de melding: sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit als u last heeft van de rook

zondag 22 juli 2018 – 20:47

Door het blussen koelt de rook af en blijft de rook lager hangen. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en blijf uit de rook.

zondag 22 juli 2018 – 20:31

Het betreft een brand van in en naast containers met oa matrassen en huisvuil.

zondag 22 juli 2018 – 20:25

Brandweer is met meerdere voertuigen aanwezig. Het havenbedrijf ondersteunt met de levering van water uit de Waalhaven.

zondag 22 juli 2018 – 19:47

Bij de brand komt flink wat rook vrij. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en blijf uit de rook

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam