Kinderminister en kinderburgemeester openen De Watervallei

de watervallei

Capelle aan den IJssel – Het was een spetterend feest op woensdagmiddag 10 juli in het Capelle. Kinderminister Mariam Yousfi, kinderburgemeester Ilias Oukbih en het kindercollege openden speelplaats ‘De Watervallei’ in het Schollebos. De Watervallei is de eerste openbare waterspeelplaats van Nederland waar kinderen van alle leeftijden gedurende de warme zomermaanden gratis verkoeling en veel plezier kunnen vinden.

De Watervallei

In 2017 stelde het toenmalige kindercollege een waterspeelplaats voor. Oud-kinderburgemeester en huidig kinderminister Mariam Yousfi: “In Capelle heb je leuke speelplaatsen, maar eentje met water miste we nog. Vooral in de zomer is het superleuk om lekker met water te spelen. Waterspeelplaatsen kom je alleen op vakantie tegen. Sommige kinderen in Capelle kunnen helaas niet op vakantie dus een speelplek met water in de buurt is dan helemaal leuk. Tijdens de kinderconferentie in 2017 hebben we de naam ‘De Watervallei’ met het kindercollege onthult. Ik ben trots dat ‘De Watervallei’ er nu echt is.”

de watervallei

Ook kinderburgemeester Ilias Oukbih is blij met de eerste Nederlandse openbare waterspeelplaats: “Het is belangrijk dat kinderen veel bewegen en niet alleen achter de computer zitten. In de zomer met water spelen is extra lekker en ook gezond. Het Schollebos is een top plek om met andere kinderen te spelen. Dat vinden wij als kindercollege ook belangrijk. Want hoe meer mensen gezellig bij elkaar kunnen komen, hoe leuker het wordt. Spelen in ‘De Watervallei’ is een gratis dagje uit, je kan hier in de zomer lekker zitten in het gras en er staat ook een klimpiramide.”

Veel plezier en enthousiasme

Bij de feestelijke opening waren tientallen kinderen aanwezig. Met veel plezier en enthousiasme werd de waterspeelplaats in gebruik genomen. Kinderen die deze maand in De Watervallei spelen kunnen meedoen aan een waterselfie wedstrijd op Instagram. De mooiste foto met de hashtag #openingWatervalleiCapelle wordt eind juli beloond met een pakket voor met leuke waterspeelgoed. De Watervallei is in de zomermaanden, van april tot oktober, elke dag van 10.00 uur tot 20.00 uur geopend. Tijdens deze maanden zijn handhavers frequent aanwezig om toezicht te houden op het veilig gebruik van de speelplaats en de daar geldende regels. De speelplaats ligt in midden het Schollebos, nabij de klimpiramide, speeltuin en het skatepark. Op deze locatie is recentelijk ook een sportvoorziening voor calisthenics en freerunning gerealiseerd.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam