Koning opent nieuw Erasmus MC in Rotterdam

mariniers, opent
©RVD fotograaf: Erwin Olaf

Rotterdam – Zijne Majesteit de Koning opent donderdag 6 september 2018 het Erasmus MC in Rotterdam. De officiële opening van het universitair medisch ziekenhuis vindt plaats na twintig jaar voorbereiding en acht jaar bouwen

het nieuwe Erasmus MC

Uitgangspunt van het nieuwe Erasmus MC is dat de geboden zorg, de faciliteiten en de emotionele ondersteuning worden afgestemd op de voorkeuren en behoeften van de patiënt en zijn naasten. Alle patiëntenkamers in de kliniek van het Erasmus MC zijn eenpersoonskamers. Dit biedt de  patiënt en zijn bezoekers niet alleen privacy, ook artsen of verpleegkundigen kunnen er gesprekken voeren. Daarnaast kunnen onderzoeken in de kamer plaatsvinden waardoor de patiënt minder vaak verplaatst hoeft te worden. Iedere patiënt heeft een tablet waarmee de verlichting, zonwering en temperatuur geregeld kunnen worden, net als de maaltijdkeuzes.
Het ziekenhuis beschikt over veel daglicht, groen en een warme inrichting om stress bij een ziekenhuisbezoek te verminderen. Ook de twee daktuinen met een oppervlakte van 3.000 m2 moeten hier aan bijdragen. De tuinen zijn toegankelijk voor patiënten, bezoekers en medewerkers.

14.000 medewerkers

In het Erasmus MC werken ruim 14.000 medewerkers die zich bezig houden met geven van de best mogelijke zorg door deelname aan internationaal baanbrekend onderzoek en onderwijs.

 

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam