KRIMPEN EN KISKŐRÖS VIEREN STEDENBAND

©John Wijntjes fotografie

Burgemeester van Krimpen aan den IJssel Martijn Vroom en burgemeester van Kiskőrös László Domonyi hebben op zaterdag 22 september op het raadhuisplein een gedenktegel onthuld om te vieren dat tussen beide gemeenten al 25 jaar een stedenband bestaat.

Een delegatie van onze Hongaarse zustergemeente bezoekt van 21 tot 23 september Krimpen aan den IJssel. “Het is bijzonder dat we al een kwart eeuw een zusterband hebben”, aldus burgemeester Martijn Vroom. “We kunnen inmiddels wel spreken van een vriendenband. Toen we 25 jaar geleden contact zochten metKiskőrös, was dat echt bedoeld om hulp te bieden. De situatie in Hongarije was heel anders dan nu. Inmiddels zijn we gelijkwaardige gemeenten.”

De afgelopen dagen stonden in het teken van ontmoeting en vieren. Ook spraken de beide gemeenten over de werking van de lokale democratie. Op zaterdag woonde de Hongaarse delegatie een symposium bij in het Raadhuis met als thema “Economische kansen voor samenwerking”. Ook de Hongaarse ambassadeur András Kocsis was hierbij aanwezig. Hij benadrukte het belang van de stedenband op economisch, cultureel en sociaal gebied. Op het symposium presenteerde verder de Metropoolregio zich. Daarnaast vertelde secretaris-generaal van de Organisation for International Economic Relations (OiER) Kari Aina Eik de aanwezigen meer over sustainable smart cities en kansen voor zustergemeenten.

Het gezelschap bezocht vervolgens het Krimpen Festival, waar zij ook met een kraam met producten uit de streek aanwezig waren.

©John Wijntjes fotografie

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam