Leerlingen Helinium presenteren speelplekontwerpen

0
29
Helinium

Hellevoetsluis – Op woensdag 5 februari hebben Technasium leerlingen van het Helinium speelplekontwerpen gepresenteerd aan wethouder Peter Schop. De leerlingen kregen eerder de opdracht om in groepjes een openbare speelplek te ontwerpen. De gemeente gebruikt het winnende ontwerp uiteindelijk als inspiratie voor de inrichting van een nieuwe speelplek. Bedoeling is om deze in de komende jaren te realiseren.

Veilig en uitdagend

Bij de beoordeling van de Helinium ontwerpen is vooral gekeken naar de veiligheid en uitdagende karakter van de speelplek. Thema van het ontwerp was geschiedenis. Leerlingen konden kiezen uit de periodes ‘de Romeinen’, ‘Monniken & Ridders’ en ‘Burgers & Stoommachines’. Er is dus ook gekeken naar de manier waarop het thema is toegepast. Daarnaast moet de speelplek toegankelijk zijn voor alle leeftijden en binnen het budget blijven.

Onder de indruk

Wethouder Peter Schop was onder de indruk van de presentaties: ,,Ik heb zeven hele goede presentaties en ideeën voorbij zien komen. Petje af voor de manier waarop de leerlingen de opdracht hebben uitgevoerd. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de winnaar zijn. Deze groep heeft een totaalplaatje gepresenteerd voor een speelplek die voldoet aan uitgangspunten als veiligheid en toegankelijkheid. Het was geen eenvoudige opgave. Ik wil naast de winnende groep ook alle andere deelnemers feliciteren en bedanken voor hun inzet’’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here