Lijsttrekkers gekozen politieke partijen met elkaar in debat

Lijsttrekkers
ulleo / Pixabay

Gorinchem – Op initiatief van de gemeenteraad is er op vrijdag 23 maart a.s. om 17:00 uur een duidingsdebat in de raadzaal van het stadhuis. Tijdens dit debat geven de lijsttrekkers van de gekozen politieke partijen hun reactie op de verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezing in Gorinchem.

Deze openbare bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis. De gekozen lijsttrekkers blikken samen terug op de verkiezingen van woensdag 21 maart en op de uitslag. Daarnaast worden de eerste afspraken gemaakt over hoe de coalitieonderhandelingen van start kunnen gaan.
Burgemeester Reinie Melissant is voorzitter van dit debat. De burgemeester gaat in op de definitieve uitslag van de verkiezingen en in zijn algemeenheid op de verkiezingen en de uitslag (hoe verliepen de verkiezingen, de opkomst etc.). De lijsttrekkers krijgen vervolgens het woord om te reageren op de verkiezingsuitslag en om inhoudelijke speerpunten te benoemen voor de raadsperiode 2018 – 2022. Ook gaan zij in op het (in)formatieproces.
Vaststelling uitkomst eerder op de dag
Tijdens de openbare zitting van het hoofdstembureau/centraal stembureau op vrijdagochtend 23 maart om 10.00 uur in het stadhuis wordt de definitieve uitkomst van de stemming vastgesteld. Het aantal uitgebrachte stemmen per partij en per kandidaat, de zetelverdeling en de gekozen kandidaten worden dan bekendgemaakt.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam