Molenlandse derde scholenmarkt opnieuw groot succes

derde scholenmarkt

Molenlanden – De derde scholenmarkt voor voortgezet onderwijs zorgde op maandag 11 november weer voor een flinke toeloop in zalencentrum de Spil in Bleskensgraaf. Ruim 800 bezoekers kwamen zich oriënteren op een mogelijk schoolkeuze en maakten kennis met docenten. Er waren 24 scholen voor het voortgezet onderwijs uit de brede regio aanwezig.

De gemeente Molenlanden organiseerde de markt samen met het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, met als doel om de leerlingen en hun ouders te helpen bij de schoolkeuze. Wethouder Lizanne Lanser was er ook bij op de scholenmarkt en heeft de vertegenwoordigers van de vele scholen in actie gezien om hun school voor het voetlicht te brengen. “Aan het enthousiasme van alle ontmoetingen, merkte ik echt dat deze scholenmarkt waardevol is. Mooi om zoveel kinderen en hun ouders in gesprek te zien met misschien wel de school van hun eigen toekomst.”

Aan de hand van deze eerste kennismaking kunnen leerlingen en ouders bepalen welke open dagen ze gaan bezoeken. Ook is er gedurende de avond doorlopend een algemene presentatie gegeven over de structuur van het voortgezet onderwijs en de schoolkeuze.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam