Nieuwe dijkgraaf Schieland en de Krimpenerwaard Toon van der Klugt

Klugt
Installatie van de nieuwe dijkgraaf van het Hoogheemraadschap voor Schieland en de Krimpenerwaard, Toon van der Klugt - Foto: HHSK

Toon van der Klugt is dinsdagavond 28 mei 2019 door de commissaris van de koning Jaap Smit beëdigd als dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De Koninklijke benoeming van de dijkgraaf geldt voor een periode van zes jaar.

Van der Klugt een praktijkgericht bestuurder

Toon van der Klugt (62) heeft een carrière achter de rug in het onderwijs en het bedrijfsleven. Hij was directeur-eigenaar van een grote plantenkwekerij in Bleiswijk. Daarnaast is hij al vele jaren lid van het dagelijks bestuur van ons hoogheemraadschap waarin hij veel verschillende portefeuilles had van dijkversterkingsprojecten tot de aanleg van de Eendragtspolder en financiën. Als dijkgraaf is Toon van der Klugt voorzitter van het algemeen en dagelijks bestuur en verantwoordelijk voor de bestuurlijke aansturing van het hoogheemraadschap.

Dijkgraaf met hart en passie

“Vanuit mijn hart voor de publieke zaak en mijn passie voor het functioneel bestuur ga ik, nu vanuit een andere rol, graag door met waar ons hoogheemraadschap voor bestaat. Dat is voor mij de zorg voor waterveiligheid en voldoende en schoon oppervlaktewater, waardoor in dit dichtbevolkte gebied, ver onder zeeniveau, zoveel mensen goed kunnen en willen wonen, werken en recreëren. Mijn inzet is om naast deze kerntaken van het waterschap, door slim en nauw samen te werken met andere overheden, bedrijven, organisaties en burgers actief onze omgeving behalve klimaatbestendig, ook mooier en duurzamer te maken”, aldus de nieuwe dijkgraaf Toon van der Klugt.

Nevenfuncties

Naast zijn functie als dijkgraaf is hij voorzitter van de Regionale Belasting Groep (RBG) in Schiedam en commissaris bij de Nederlandse Waterschapsbank.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam