Ondernemend Nieuw-Beijerland van start

Nieuw-Beijerland
Foto: Google Maps

Korendijk – Valentijnsdag 2018 bleek een prima dag voor de start van een nieuw ondernemersinitiatief in Nieuw-Beijerland. Een groep van diverse ondernemers kwam woensdag 1 februari 2018 samen om in aanwezigheid van de bedrijvencontactfunctionaris van de gemeente Korendijk te kijken waar zij elkaar kunnen versterken.

 

Verandering vraagt om samenwerking

De economie doet het weer goed en de consumentenbestedingen nemen toe. Toch zijn de ondernemers van Nieuw-Beijerland van mening dat ze niet achterover kunnen leunen. Immers, consumenten hebben tegenwoordig veel keus omdat zij steeds mobieler zijn en daarbij groeit het online aanbod van goederen. De markt verandert. Om voor de consument interessant te zijn en te blijven moeten de ondernemers zich blijven onderscheiden. De Nieuw-Beijerlandse ondernemers willen dit niet alleen bereiken met goede producten, kundig personeel en een goede service, maar ook door samen te werken.

 

Ideeën genoeg

De bijeenkomst, die gehouden werd in de showroom van Autobedrijf A. van Dorp, leidde tot een stroom van ideeën. Samen brainstormden de aanwezigen over hoe samenwerking kan leiden tot een nog aantrekkelijkere omgeving, een goede promotie van het winkelgebied en extra klantenbinding. Samenwerkende ondernemers in Nieuw-Beijerland hebben tot nu toe de  consument al verrassende dingen weten te bieden. Een leuk voorbeeld is de Gooische Vrouwen Lady’s Night die Autobedrijf A. van Dorp eind 2016 samen met Beautystudio Marlies organiseerde.

 

Gemeente Korendijk wil faciliteren

Bedrijvencontactfunctionaris Ilona Langelaan juicht het toe dat de ondernemers aan een bredere en structurelere samenwerking willen werken. “Door de handen ineen te slaan, dragen de ondernemer bij aan het levendig en aantrekkelijk houden van het dorp” zegt zij, “Dit initiatief komt dus veel mensen ten goede en gemeente Korendijk wil daarom dit initiatief graag faciliteren.” De gemeente kan dit onder andere doen door mee te denken: niet alleen vanuit regels kijken waarom iets niet kan, maar liever vanuit de invalshoek hoe iets wel kan. Dit past goed binnen de modernere kijk op de rol van de overheid.

 

Wordt vervolgd

De aanwezige ondernemers hebben besloten de op deze avond geopperde ideeën gezamenlijk verder uit te werken. Zij komen over een maand of twee weer bijeen. Zij roepen andere ondernemers uit Nieuw-Beijerland op om zich bij het initiatief aan te sluiten. Dit kan door contact op te nemen met de bedrijvencontactfunctionaris via e-mail ilona.langelaan@korendijk.nl of telefonisch via 088-6471755.

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam