Ontruiming Sperwerhoek Capelle aan den IJssel

Ontruiming
© Regio Online Fotograaf: Richard Luthart

Capelle aan den IJssel – Rond 20.30 uur vanavond kwam er bij de hulpdiensten een melding binnen van een gaslucht aan de Sperwerhoek in Capelle aan den IJssel. De brandweer ging bij aankomst direct op zoek naar de herkomst in het flatgebouw. Inmiddels heeft één en ander geleid tot ontruiming van het flatgebouw.

Gaslucht blijkt benzinelucht

“Al snel bleek het niet om een gaslucht te gaan, maar om benzinelucht”, aldus de Officier van Dienst. De herkomst van die benzinelucht bleek erg onduidelijk. Hierdoor moest de brandweer forse middelen inzetten om mogelijke locaties te controleren.

Breekijzers en kettingzaag

Met breekijzers werd een garagedeur geforceerd, omdat eerst vermoed werd dat hier de benzinelucht vandaan kwam. Dit bleek toch niet het geval te zijn. Het forceren van een naastgelegen ruimte op de begane grond bleek minder eenvoudig. Uiteindelijk wist de brandweer zich hier toegang te verschaffen door met een kettingzaag een gedeelte van de deur eruit te zagen. Ook hier werd de oorzaak niet gevonden.

Ontruiming na opschalen Grip 1

Inmiddels is de melding diverse malen opgeschaald en is rond 22.00 uur Grip 1 geworden, wat betekent dat alle mogelijke diensten worden ingeschakeld. Volgens metingen blijkt er sprake van een nog onbekende, naar benzine ruikende vloeistof, die zich onder de kruipruimten van de beneden appartementen bevind. Vanwege mogelijk brand- of explosiegevaar zijn alle woningen door de brandweer ontruimd.

Zoektocht duurt voort

Op dit moment wordt nog steeds druk gezocht naar de herkomst van de vloeistof en de exacte samenstelling. De verwachting is dat het incident nog uren in beslag zal nemen

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam